Ellen Goiting har älgsafari i trädgården

Ellen Goiting bor med sina föräldrar på en liten hästgård utanför Vessigebro. Förutom hästarna delar de också trädgård med ett gäng nyfikna älgar.
– En gång hade vi 14 stycken här, berättar Ellen.

ANNONS
|

För de flesta av oss är det en mäktig syn att få syn på en älg genom bilfönstret eller på promenaden. Men för Ellen Goiting och hennes föräldrar väcker en älg ingen uppståndelse.

– Vi har ett par älgar här nästan varje dag. En dag var det 14 stycken, berättar hon.

På onsdagsmorgonen var det åtta älgar utanför huset som Ellen filmade med sin mobiltelefon.

– De samlas ofta vid utebastun som vi har ute på gården eller på en liten åker som ligger intill, där solen brukar ligga på, berättar hon.

Ellen själv är väldigt förtjust i älgarna och säger att det känns tomt de dagar de inte kommer på besök. Hennes mamma däremot är inte glad i besöken.

ANNONS

– Hon är livrädd. Jag brukar skrämma henne genom att skrika ÄLG när vi är ute på promenad säger Ellen med ett skratt.

Enligt Ellen så brukar älgarna hålla sig runt gården och emellanåt hänger de i eller vid hästhagen men hennes upplevelse är att både hästarna och älgarna är vana vid varandra. Det händer också att älgarna är publik när Ellen rider runt på utebanan. De är dock inte av den närgångna typen, vilket kanske är tur för Ellens mamma.

– Nä, de brukar vara lite mer nyfikna när jag är ute och rider men annars springer de i väg när man går närmare dem, säger hon.

ANNONS