Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Elever i årskurs sex undervisas på distans i Falkenberg

Från och med måndag kommer högstadieelever att undervisas på distans i ett försök att minska smittspridningen av Covid-19. På två skolor i Falkenberg kommer också elever i årskurs sex undervisas digitalt.

På torsdagen beslutade Barn- och utbildningsnämndens att högstadieskolorna i Falkenberg går över till distansundervisning. På Tullbroskolan och Apelskolan gäller beslutet även alla elever i årskurs 6.

– Det är helt enkelt så att organisationen ser ut på det sättet. Det handlar om en kort tidsperiod och vi har gjort bedömningen att vi klarar av det här, säger Stigert Pettersson, chef på Barn- och utbildningsförvaltningen i Falkenberg.

Skolchefen berättar att distansundervisningen kommer att följa elevernas ordinarie schema och likna deras vanliga lektioner så mycket som möjligt.

– Det handlar om fjärrundervisning där eleverna loggar in och är med på sina lektioner via dator eller surfplatta. Det blir en skoldag som vanligt trots att man är hemma. Läraren är uppkopplad och har närvarokoll och är man sjuk anmäler man det, säger Stigert Pettersson.

Har ni fått in några åsikter angående beslutet?

– Det har kommit in några spontana synpunkter. Framförallt har man undrat om vi får ta det här beslutet, kopplat till det regeringen gått ut med. Det kan vi göra eftersom det faller tillbaka på den förordning som kom redan i mars.

Är elever i årskurs sex mogna för att sköta sina studier hemifrån?

– Det handlar om två veckor och de elever som av olika anledningar behöver vara i skolan kommer att fortsätta vara det. Skulle det trots allt bli knasigt får vi pröva beslutet igen, men nu börjar vi såhär, säger Stigert Pettersson.

LÄS MER: Högstadieskolorna gör sig redo för undervisning på distans

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här