Elever från Tullbroskolan attackerade Söderskolans utflykt till Vallarna

Elever från Tullbroskolan tvingade lärare på Söderskolan till beslutet av avbryta sin friluftsdag. Händelsen är polisanmäld och orsaken uppges vara hot och förstörelse.

ANNONS
|

Söderskolans elever ska ha suttit och ätit lunch när ett 20-tal elever från Tullbroskolan började förstöra deras cyklar och bete sig hotfullt, enligt en polisanmälan. Händelsen ska ha skett i onsdags under klassen utflykt till Vallarna.

Anmälaren uppger att lärarna tog beslutet att avbryta utflykten. Då ska Tullbroskolans elever försökt hindra Söderskolan-eleverna genom att hålla fast i deras kläder och sparka på deras cyklar.

– Hotbilden blev värre när de försökte åka därifrån. Barnen var jätteskärrade och upprörda när de kom hem, säger en förälder till HN.

Tullbroskolans rektorer är medvetna om, och bekräftar, incidenten. Lärare på Söderskolan som var med vid händelsen har kunnat identifiera de flesta av eleverna via fotokatalogen. Under torsdagen hade Tullbroskolan ett möte med berörda elevers föräldrar, samt lärare från Söderskolan.

ANNONS

– Vi har aldrig varit med om en liknande händelse innan och vi har reagerat kraftfullt och tydligt mot berörda elever. Även föräldrarna tog händelsen på stort allvar under mötet, säger Ulf Nyborg som berättar att en polisanmälan väntas komma även från Söderskolan.

ANNONS