Ett fall av covid-19 har bekräftats på Falkenbergs gymnasieskola.
Ett fall av covid-19 har bekräftats på Falkenbergs gymnasieskola. Bild: Håkan Johansson

Elev på Falkenbergs gymnasium sjuk i covid-19

Ett fall av covid-19 har bekräftats på Falkenbergs gymnasieskola. Det handlar om en elev som smittats av coronaviruset.

ANNONS
|

Efter misstankar om att fler elever kan ha smittats av coronaviruset så har det av försiktighetsskäl beslutats att tre klasser på gymnasiet kommer ha distansundervisning tills vidare.

– Det blir distansundervisning fram till höstlovet som börjar nästa vecka. Vi vill inte få en ytterligare smittspridning, säger förvaltningschef Stigert Pettersson.

Ta det lugnt med fester

Han uppmanar alla barn och ungdomar till stor försiktighet när det stundar halloween.

– Studentfirandet börjar redan nu för en del och det gäller att vara försiktig i samband med fester så att vi undviker att få en smittspridning föranlett den typen av sammankomster, säger Stigert Pettersson.

ANNONS

– Det är en vädjan om att hålla folkhälsomyndighetens rekommendationer även på fritiden för att undvika en samhällsspridning.

Coronasmitta väcker oro

Carita Olofsson är lärare på gymnasiet och säger att det väcker en del oro när en elev på skolan insjuknar i covid-19.

– Både när det gäller elever och personal. Det var ett bra beslut att låta de här klasserna vara hemma den här veckan så att smittan bromsas så mycket som det går.

– Men det finns en oro och det är mycket frågor från elever. Det är svårt att svara på allt när det här kom så hastigt inpå och vi har inte haft coronasmitta här tidigare. Nu blir det mer påtagligt när smittan finns i den miljön där vi befinner oss.

Tror du att fler elever kommer insjukna i covid-19?

– Det är jättesvårt att svara på. Jag vet att skolsköterskan och rektorn har uppmanat alla, att så fort man känner minsta symtom, eller har varit sjuk den här veckan, så ska man gå och testa sig. Det är viktigt att alla tar sitt ansvar och går och testar sig, säger Carita Olofsson.

ANNONS