Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Efter misskötsel – husdjur omhändertas

Flera djur saknade tillgång till dricksvatten, en av katterna hade skador i nacken, i akvariet flöt döda fiskar och en boaorm levde i ett undermåligt terrarium. Efter den senaste tillsynen har länsstyrelsen fattat beslut att omhänderta ägarnas husdjur.

En man och kvinna som bor i Falkenbergs kommun bedöms av länsstyrelsen vara olämpliga som djurägare. I början av maj fattade myndigheten därför beslut om att omhänderta alla deras djur. De senaste åren har det gjorts fyra djurskyddskontroller hemma hos mannen och kvinnan och vid alla tillfällen noterades allvarliga brister.

Flera brister har varit återkommande och bland annat gällt avsaknad eller brist på vatten och foder. Mannen och kvinnan har fått upprepade vitesförelägganden men enligt länsstyrelsen så har det inte fått önskad effekt.

"Då ni har visat på en så väsentlig brist på förståelse för djurs grundläggande behov och på förmågan att ta hand om djur ska därför omhändertagandet gälla samtliga djurslag" skriver myndigheten i sitt beslut.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här