Bilden är tagen när poolen på Skrea camping byggdes.
Bilden är tagen när poolen på Skrea camping byggdes. Bild: JohannesWidergren

Dyrt att missa tillstånd för kiosken vid poolen

Skrea camping åker på en saftig sanktionsavgift för att inte ha anmält att det startats en kiosk vid den nya poolen.

ANNONS
|

Miljö- och hälsoskyddsnämnden hade uppe ärendet vid sitt decembersammanträde och dömde motvilligt ut en sanktionsavgift på 75 000 kronor för det missade tillståndet.

– Att det blev så mycket beror på att avgiften baseras på företagets omsättning. I och med att det är de själva som driver kiosken så baseras det på hela campingens omsättning, förklarar nämndens ordförande Bengt Hackberg (S).

– Vi tycker det är synd och diskuterade det en hel del. Men vi måste följa reglerna. Annars kan vi åka på böter. Det har hänt på annat håll att en nämnd tyckte synd om ett företag och fick då själv böta för att man inte skött sitt jobb.

ANNONS

Livsmedelslagen kräver registrering av ny livsmedelsverksamhet (kiosker räknas dit). Startar man utan att först registrera blir det en sanktionsavgift som motsvarar en procent av årsomsättningen. Lägsta sanktionsavgift är 5 000 kronor och högsta möjliga avgift är 75 000 kronor.

Jan Westlund, en av ägarna till Skrea Camping, känner inte till att nämnden tagit beslut när tidningen ringer upp. Han vill inte kommentera ärendet utan att ha tagit del av på vilken grund nämnden tagit sitt beslut.

LÄS MER: Överklagar hög sanktionsavgift

ANNONS