Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/15

Dykare söker efter mordvapen i Ätran runt Tullbron i Falkenberg

Dykare söker i Ätran efter mordvapnet från mordet vid Tullbron. Dykningsledaren beskriver möjligheterna att hitta något som ganska goda.

Dykare från Oskarshamn söker Ätrans botten efter mordvapnet från händelsen då ett bråk urartade på Tullbron och resulterade i att en man höggs till döds. En man är häktad och skäligen misstänkt för mordet, vilket är den lägre misstankegraden.

– Vi ska dyka efter eventuellt tillhygge eller liknande för polisens räkning. Vi sökte igår också och fortsätter idag och har fått ett utökat område som polisen vill att vi söka, berättar dykningsledare Peter Olander.

Under onsdagen kommer dykarna söka området mellan Tullbron och Söderbron. Dagen före söktes området mellan Tullbron och Laxbron utan framgång.

Hur ser möjligheterna ut att hitta något?

– Vi ser de som ganska goda. Vi hade ungefär två meter sikt igår och det tycker vi är bra även om det var rätt strömt där vi dök igår. Men vi tycker väl att vi har fått det ganska bra avsökt. Man kan aldrig garantera att vi hittar något, det är svårt under vatten.

Peter Olander berättar vidare att dykarna med framgång sökt för polisen många gånger tidigare i Skåne. Detta är dock första gången han och teamet dyker i Ätran.

– Det är första gången jag dyker i de här områdena och det är strömt alltså. Men vi tycker det är okej. Igår dök vi där det är mest strömt så idag hoppas vi att det ska gå lite snabbare.

Regnet de senaste dagarna har orsakat ett högre vattenflöde. Hur detta kan komma att påverka sökningen, och hur lång tid det tar, kan Peter Olander inte svara på.

– Vi har en rätt bra sträcka att söka av så vi får se här. Det beror på hur det ser ut på botten och hur sikten är.

Polisen vill inte kommentera insatsen vid Ätran utan hänvisar vidare till åklagaren i mordutredningen.

– Jag kan inte säga någonting om detta, säger åklagare Sofia Corin.

Dykarna har uppgett att de söker efter någon form av tillhygge.

– Jag vill inte kommentera det alls, säger Sofia Corin.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här