Dubbla bilbränder i Falkenberg

Två separata bilbränder härjade i Falkenberg under natten mot onsdagen. Polisen misstänker att de var anlagda.

ANNONS
|

Blåljuspersonal larmades först till ett larm om brand på Utmarksvägen i Falkenberg runt 23.15 på tisdagskvällen. Enligt Mats Rydberg, inre befäl vid räddningstjänsten, fick de snabbt kontroll på elden.

– Ja, vi hade en bil som stod i brand på en parkering. Den är nu släckt och vi kommer lämna platsen när som helst, sade Rydberg vid tiden för det första larmet.

Branden medförde även skador på två andra bilar som stod parkerade intill.

Ännu en brand

Strax innan 00.30 larmades brandkåren till ännu en brand, denna drygt 500 meter bort på Västgötagatan.

– En bilbrand där också, vi är på plats och släcker ner nu. Det finns ingen spridningsrisk, inget i närheten är hotat, sade Mats Rydberg vid tiden för det andra larmet.

ANNONS

Polisen misstänker att bilbränderna var anlagda och rubricerar både händelserna som skadegörelse men det finns ingen misstänkt gripen. Enligt Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst, ska det ha varit oroligt i delar av Falkenberg under natten.

– Det har varit stökigt i området med mycket ungdomar ute och en del patruller på plats, säger han.

Kan finnas samband

Att bilbränderna kan ha ett samband kan inte uteslutas.

– Det är klart att de kan ha samband. Eftersom det har varit mycket ungdomar i farten under natten så man kan ju inte utesluta att de hänger ihop, säger Adlersson.

Enligt SOS Alarm, som tillhandahåller information om pågående ärenden, avslutades räddningstjänstens insats runt 00.50 natten mot onsdag. Branden var då släckt.

ANNONS