Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Klitterbadet

Drastisk minskning av antalet besök på Klitterbadet

Vecka elva hade Klitterbadet ungefär 2500 färre besök än samma vecka i fjol och troligen är det coronavirusets framfart som minskat antalet badsugna gäster. Trots det finns inga planer på att tillfälligt stänga verksamheten i dagsläget.

— Vi märkte ganska stor skillnad förra veckan. Det var mindre folk här än vad det brukar vara, säger Veronika Wintvik, enhetschef på Klitterbadet.

Förra veckan hade Klitterbadet ungefär 3700 besök. Det går att jämföra med samma vecka året innan, då siffran låg på 6200. Men trots färre besök finns inga planer på att stänga varken badhus eller gym i dagsläget.

— Vi har öppet som vanligt tills vi hör något annat. Vi är en kommunal verksamhet så vi försöker göra likadant som kommunen i stort, säger Veronika Wintvik.

Hon fortsätter:

— Vi städar alltid så mycket vi kan och det kommer vi fortsätta göra. Sedan gäller samma sak här som på andra ställen: respektera varandra, visa hänsyn och var noga med den personliga hygienen. Känner man sig krasslig ska man stanna hemma.

Enligt Christian Fager, fritidschef och tf gatuchef i Falkenbergs kommun, är Klitterbadet inte den enda verksamheten i kommunen som fått ett lägre besöksantal till följd av coronaviruset.

— Alla verksamheter påverkas såklart jättemycket. I morse fick jag veta att ishallen också har färre besökare än vad den brukar ha, men jag har inga exakta volymer där. Föreningarna har kört på hittills men det har också gått ner, och det är inte alls konstigt, säger han.

Hur påverkar det ekonomin?

— Det är supersvårt att överblicka ekonomin just nu, men fortsätter besöksantalet sjunka blir det klart problematiskt för budgeten. Då får vi se vad vi hittar på, säger han.

Christian Fager är inte främmande för att verksamheterna kan behöva stänga ner verksamheter tillfälligt om nya restriktioner införs. I så fall informeras besökarna genom verksamhetens och kommunens sociala medier, berättar han.

— Det är absolut ett scenario att det kan bli så. I dagsläget jobbar vi på som vanligt, men vi får vara öppna för vad som är bäst för kommunkoncernen. Det kan vara att vi får ställa om och hjälpa till med annat istället, men där är vi inte ännu.

— Det går jättefort nu, så vi följer läget och tar nya beslut utifrån nya direktiv som kommer. Det är viktigt att hänga med nu och fatta klocka beslut utifrån våra kunder och våra medarbetare, säger han.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här