Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Thoren framtid i Falkenberg har övergått till distansundervisning efter smittspridning av covid-19.
Thoren framtid har övergått till distansundervisning efter smittspridning. Bild: Ellinor Svensson

Distansundervisning på Thoren framtid efter coronasmitta

Friskolan Thoren framtid i Skrea övergår till distansundervisning från och med torsdagen.

Från och med torsdagen övergår Thoren framtids grundskola till distansundervisning för samtliga elever. Detta efter smittspridning bland både elever och pedagoger på skolan.

– Vi har inte koll på exakt hur många fall det rör sig om, men det finns smittspridning bland både elever och personal, säger skolans rektor Annica Hörbergh.

Hörbergh ville agera snabbt och tog beslutet om distansundervisning efter samråd med sin huvudman.

– Framför allt har vi haft svårt att bemanna. Vi tog till distansundervisning snabbt för att bromsa smittan och för att slå ner detta.

Beslutet om distansundervisning gäller från och med torsdagen och hela nästa vecka, men skolan hålls öppen om det finns behov.

– Vi har erbjudit barn i behov av stöd och barn som har föräldrar med samhällsnyttiga funktioner att fortsatt få undervisning på skolan.

De äldsta eleverna, de som har datorer, får digital undervisning tillsammans med lärare. De yngre barnen har fått böcker med sig hem och lärarna stämmer av efter hand.

– Vi har tränat på det här innan, för att eleverna ska veta hur distansundervisning går till. Alla elever ska säkerställas undervisning.

Från och med måndagen kan de elever som vill komma till skolan och hämta en box med mat. I slutet på nästa vecka ska skolledningen ta ställning till hur de går vidare.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här