Kan växa. I förslaget till ny detaljplan får Falkenberg strandbad möjlighet till utbyggnad.
Kan växa. I förslaget till ny detaljplan får Falkenberg strandbad möjlighet till utbyggnad.

Det finns stora planer för bad och strand

Detaljplanen för området kring Falkenberg strandbad ska skrivas om. Det innebär nya möjligheter för bland annat badhuset och hotellet.

ANNONS
|

I planförslaget ges Falkenberg strandbad möjlighet att utveckla sin spaanläggning genom en tillbyggnad av länken mot Klitterbadet. Byggnaden som i dag binder ihop badhuset och hotellet får kompletteras med ytterligare en våning. Dessutom tillåter förslaget en kompletterande byggnad i väster för fler hotellrum och i öster ges möjlighet till en tillbyggnad i tre våningar.

På den i dag asfalterade gården mellan Falkenberg strandbad och Klitterbadet finns önskemål om att anlägga en pool och skapa en trädgårdsmiljö. Den nya detaljplanen tillåter även ett tak över gården.

Planen ger också möjlighet att komplettera badbryggan med ett kallbadhus som ska drivas som ett annex till Klitterbadet.

ANNONS

Under förra året skissade Klitterbadet på en vision för hur anläggningen ska kunna utvecklas. Bland annat vill badet ha en större entré, ett vattenlekland för barn och ett upplevelsebad för vuxna och barn från 10 år. Bassängen ska både ha en inomhusdel och en utomhusdel som ska kopplas samman med en kanal. Utomhus tänker man sig ett så kallat actionbad med rutschbanor i olika höjder. Rutschbanorna ska utgå från ett torn där det också ska gå att njuta av utsikten bakom väggar av glas. Den nya detaljplanen ger badet rätt att bygga på ytterli- gare en våning och antingen bygga ut den befintliga byggnaden eller bygga nya fristående byggnader.

Nätet av gång- och cykelbanor ska byggas ut. Det ska bli fler cykelparkeringar och två nya toalettbyggnader för strandbesökare och en ny busshållplats föreslås söder om korsningen Strandstugevägen-Kattegattvägen.

Planförslaget innebär inga förändringar när det gäller tennisbanorna i området men en planerad gång- och cykelväg kräver däremot att parkeringen vid minigolfbanan måste flyttas, vilken i sin tur gör att några av minigolfbanans hål får maka på sig.

I dag omfattas inte området av strandskydd men eftersom det ligger inom 300 meter från strandlinjen återfår det automatiskt strandskydd när detaljplanen skrivs om. En förutsättning för den planerade utbyggnaden är därför att strandskyddet hävs igen.

ANNONS

Förslaget är just nu ute på granskning. Senast 22 januari ska eventuella synpunkter ha framförts till stadsbyggnadskontoret. Sedan ska planförslaget redovisas för politikerna. Från det att detaljplanen vinner laga kraft räknar kommunen med att utbyggnaden tar tio år att genomföra.

ANNONS