Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Allsång. I kväll gästar falkenbergaren William Player Allsång på Vallarna. Med sig har han den hittills osläppta falkenbergslåten Promenaden.

"Det finns en speciell feeling i gatuhörnen"

Med sin nyskrivna låt om Falkenberg gästar William Player Allsång på Vallarna på måndag kväll. – Det känns som att jag håller på att bli en del av den lokala kulturen, säger han.

I morgon kväll uppträder falkenbergaren William Player, eller WillMan som han också kallar sig, på Allsång på Vallarna. Att spela i sin egen hemstad känns extra speciellt för honom.

– När jag var yngre hamnade jag i fel sällskap, så det känns kul att få visa att jag inte gick ner i botten som många trodde. Och att uppträda på Vallarna är ju stort. Det känns som att jag håller på att bli en del av den lokala kulturen, säger han. 

Med sig har han den hittills osläppta låten "Promenaden" – en slags kärlekshyllning till Falkenberg. När han efter en kortare vistelse i Vimmerby flyttade hem igen för två år sedan väcktes en ny kärleksfull känsla till staden.

– Tidigare hade jag inte känt mig hemma eller mått bra här. Men nu förstod jag att det inte var stan det berodde på, utan mig själv och mitt umgänge. 

Han började se staden som "en kompis" som uppfostrat honom och gjort honom till den han är i dag. Det var så låten föddes.

– Det finns en speciell feeling i gatuhörnen för mig. I låten reflekterar jag över alla berusade nätter som jag sprungit och hittat på dumheter vid Tullbron. Eller när jag var liten och gick över Söderbron för att komma till stranden, säger han. 

Det är inte första gången som William Player uppträder på Vallarna, även om han knappt minns varför eller vad han gjorde på scenen förra gången.

– Ja, jag har något minne av att jag och min syster stod på scenen när jag var 7 år, säger han och skrattar.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här