Allsångspremiär. ”I Danmark har vi inte samma tradition med allsång som ni har här. Det kommer bli fantastiskt”, sa en förväntansfull Niels Olsen under genrepet till Allsång på Vallarna.
Allsångspremiär. ”I Danmark har vi inte samma tradition med allsång som ni har här. Det kommer bli fantastiskt”, sa en förväntansfull Niels Olsen under genrepet till Allsång på Vallarna.

"Den lokala själen är viktig för allsången"

Under sex kvällar i sommar kommer Vallarna att fyllas med allsång. I kväll, måndag, drog Allsång på Vallarna igång och HN hälsade på under genrepet.

ANNONS
|

Ett 30-tal besökare har tagit sig till Vallarna för att se genrepet inför årets premiär av Allsång på Vallarna. På scen står ett lugnt, men förväntansfullt, Olsen Brothers och sjunger om att flyga på kärlekens vingar. Tidigare under dagen har de promenerat omkring, och hunnit förälska sig i Falkenberg.

– Jag älskar omgivningarna här. Det går verkligen rakt in i hjärtat, säger Niels Olsen, ena halvan av Olsen Brothers.

Bakom publiken kommer Staffan Bengtsson stå och reglera ljudet under sommaren. Han är ljudansvarig på Vallarna, och på frågan om han har någon särskild favorit bland årets gästartister behöver han inte tänka efter en sekund. Det är den lokala stjärnan Emmi Christensson som ligger honom närmast om hjärtat.

ANNONS

– När jag hörde henne sjunga första gången knottrade det sig i hela kroppen när hon satte igång, säger han.

I år firar Allsång på Vallarna 20-årsjubileum, och arrangörerna har därför försökt toppa programmet lite extra mycket.

– Vi har ett väldigt starkt program i år och har sålt betydligt mer förköpsbiljetter än vanligt. Det ser väldigt lovande ut. Men som man brukar säga, det är inte över förrän den tjocka damen sjunger, säger Mats Persson, en av arrangörerna.

Även om årets program består av många stora gästartister, som Lasse Berghagen, Olsen Brothers och Charlotte Perrelli, är det främst det lokala som känns viktigt att lyfta fram för Mats Persson.

– Den lokala själen är viktig för allsången. Vi ser det som att de artister som kommer utifrån är gäster hos den lokala ensemblen, säger han.

Några som har tagit sig till genrepet för att lyssna på musik och fika i solen är personal och boenden på Hjortbergs äldreboende. Yvonne jobbar på boendet och hon tycker det är kul att se Olsen Brothers, några av hennes personliga favoriter, genrepa.

– De är ju trallvänliga så det räcker till, säger hon.

ANNONS