Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/34

De testade barfotaåkning för första gången

Trots sin rädsla för vatten svischade Emma Nilsson i hög fart runt i Ätran – samtidigt som hon stod på vattenytan. För första gången fick falkenbergarna möjlighet att testa på barfotaåkning. – Om det är blankt vatten är det som att stå i smör, sa arrangören Peter Norberg.

– Bara luta dig bakåt, upp med fötterna och raka armar. Glöm inte att le, för nu kör vi, sa Peter Norberg – och så drog båten iväg i hög fart.

Strundtals vräkte regnet ner under lördagens prova på barfotaåkning (alltså vattenskidåkning minus skidor) vid Falkenbergs roddklubb. Men det hindrade inte Emma Nilsson med sönerna Jonathan och Viktor Nilsson Carlgren att ge sig ut på ett fartfyllt vattenäventyr.

– Jag tycker egentligen inte om vatten men det här var roligt, sa Emma efter färden och Jonathan, 13 år, fyllde i:

– När jag väl ställde mig upp var det skönt, jag trodde det skulle kännas stickigt i fötterna men det kändes mjukt.

Många var sugna på barfotaåkning

Det var första gången som allmänheten fick möjlighet att få uppleva hur det känns att åka barfota på vatten. Och intresset var större än vad arrangören hade väntat sig.

– Jag har tyvärr fått säga nej till runt 15-20 personer, säger Peter Norberg.

HN har tidigare berättat att Peters intresse för barfotaåkning började med Bond-filmen ”Licence to kill” och att han 2011 vann SM. Han har även varit domare i sporten som har tre grenar – slalom, trick och hopp. Men för nybörjarna var det fokus på att hitta rätt position för att få jämvikt.

– Vi har ett hjälpmedel som underlättar väldigt mycket och som gör att de inte ramlar och slår sig. Vattnet är hårt men skaderisken är inte särskilt stor.

Åkarna höll i en ställning med en tillhörande båge för att få stöd. Med hjälp av anordningen höll sig nybörjarna ovanför vattenytan under hela färden.

– De första fallen är omtumlande. Det är vind, vatten och himmel om vartannat. Med vattenskidor går det lättare i början, sedan kommer de hårda fallen. För barfotaåkare kommer de hårda fallen i början.

Ängelholmaren Paul Häckter hade tagit sig till Falkenberg för att hjälpa till under dagen.

– Jag hade åkt vattenskidor länge, men så såg jag bilder på trick i tidningen och ville prova. Det är en euforisk känsla varje gång trots regn och blåst. Det känns lite som man är Jesus.

Läs också: Barfota - då går det undan värre

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här