De söker ny plats för stunthopp

De vill anlägga en bana för att köra Freestylemotorcross på. Via en annons på Blocket söker de nu efter mark i Falkenberg eller i Halmstad.

ANNONS
|

Vilka är ni?

–Det är jag och min vapendragare Mats Bengtsson och vi bor i Slöinge och Oskarström. Vi har tidigare hållit till i ett gammalt asfaltstag mellan Slöinge och Steninge, men nu söker vi efter en ny plats att göra tricks på, berättar Alexander Eriksson.

Varför håller ni på med Freestylemotorcross?

–Det är en fantastisk känsla. Det är en upplevelse som alla borde få prova någon gång, man får tillbaka glädjen. Det är också en fri och udda sport, man gör de tricken som man vill göra. Det hade varit kul om fler vill prova på!

ANNONS

Vad söker ni och varför?

–Vi söker någonstans att anlägga vår bana för att vi inte kan vara på en crossbana. Dels för att de har begränsade öppettider, och dels för att vår sport är väderkänslig. Vi kan inte köra om det blåser för mycket eftersom vi är tio meter upp i luften. Drömläget är någon grushåla som är lite skyddad så att vinden inte kommer fram.

Har ni fått något svar på annonsen som ni har på Blocket?

–Nej. Många misstar vår sport för traditionell motorcross. De tror att det kommer 30 gubbar som håller full gas, men så är det inte. Vi är två stycken och i Sverige finns det totalt 30 som håller på med Freestylemotorcross. Den vanligaste missuppfattningen är att det ska låta mycket. Vi kör på anpassade crossar som inte låter så mycket. Traditionell cross handlar om att det ska fort, men vår är lugn och långsam. Fler skulle uppskatta om de faktiskt ser denna publikvänliga sport.

ANNONS