De fick se FFF:s match på plats

Anton Sjögéren och Fredrik Skagerfält var lyckliga FFF-supportrar på lördagen. De var två av åtta som fick sitta på läktaren när Falkenberg mötte Värnamo i Superettan.

ANNONS
|

Vad var oddsen för att Falkenbergs FF någonsin skulle vinna publikligan i allsvenskan? Så gjorde man faktiskt förra året med de 267 personer som fick se hemmamatchen mot Djurgården 1 november. Det var den enda matchen i hela serien som hann spelas inför publik innan det plötsligt blev tvärstopp igen.

Åtta vinstlotter

Vinsten över Djurgården i fjol hjälpte som bekant inte för att bli kvar i högsta serien utan man fick ta steget ner i superettan igen. Lördagens möte med Värnamo var första hemmamatchen med publik för FFF och åtta biljetter lottades ut, varav hälften gick till sponsorer och hälften till innehavare av årskort.

ANNONS

– Fantastiskt roligt. David Svensson ringde mig flera gånger innan jag svarade. Trodde först att det var en försäljare, berättar Anton Sjögerén som följt de tidigare matcherna framför tv-rutan.

– Jag kommer att vara där när de öppnar och följa uppvärmningen. Det gäller att maximera tiden när man får den här möjligheten.

Sponsor skänkte sin biljett

Fredrik Skagerfält är också årskortsinnehavare och hade inte samma tur med lottningen. Hans lycka var att en av sponsorerna ädelmodigt överlät sin biljett till supporterklubben YWP. Då var Fredrik ett naturligt val att släppa in på arenan. Fram till förra årets publikstopp hade han sett samtliga hemma- och bortamatcher sedan 2013.

– Senaste matchen jag missade var 2012. Så det kan nog vara anledningen att jag fick chansen. Jag blev förstås jätteglad och tackade allra ödmjukast ja, säger supertrogne supportern Fredrik.

Står på stege annars

Under publikstoppet har han ändå varit på plats vid arenan och följt hemmamatcherna på en stege utanför staketet vid ena kortsidan. Lätt igenkännlig med sitt stora skägg.

– Jag klarar inte av att sitta vid tv:n, det är för nervöst. Det blir inte på samma vis. Även om man kanske inte ser hundra procent är det just det där att man ser det på plats. Vi är några stycken som brukar stå där och håller lite låda, förklarar Fredrik.

ANNONS

Namnet Sjögerén är förstås bekant för inbitna FFF:are. Antons pappa Chrille ”Betan” Sjögerén gjorde 562 matcher, varav 461 i A-laget. Antons bror Johan Sjögerén var också med i A-truppen ett tag.

– Men Johan fick inte så mycket speltid och gick till Norrby sedan. Nu pluggar han till läkare och spelar mest på kul i division IV. Själv var jag nog 15 år när jag slutade. Då insåg jag att de övriga i laget var lite för bra, säger Anton med ett skratt.

Trög start med hopp om vändning

Han vågar inte tippa något resultat inför lördagens match medan Fredrik drar till med 2–0 till Falkenberg.

– De har ett ungt lag fortfarande och har varit bra i de första halvlekarna. Jag är inte orolig för att de ska vara med i bottenstriden. Men räknar inte med att de ska gå upp igen direkt. Det tar nog ett år, menar Anton.

– Inledningen har inte varit så där riktigt bra. Men det finns tid att ändra på det än så länge. Vi har kunnat spela rätt bra mot Värnamo tidigare och jag hoppas att vi kan vinna i dag, säger Fredrik.

De båda skiner i alla fall ikapp med solen när de står utanför entrén.

ANNONS

– Fan vad gött! Det spelar inte så stor roll hur det går. Bara att få vara här igen. Det här är nog den gladaste dagen i mitt liv, utbrister Anton när han anländer till Falcon alkoholfri arena där Fredrik är på plats och viftar med sin FFF-flagga till hälsning.

Dessvärre för suppotrarna på plats slutade matchen med en 3–0-förlust för FFF.

ANNONS