De får kommunens priser i år

Musikarrangemang, motorframgångar och massor av tillvaratagen spillvärme belönades av Falkenbergs kommun när de årliga priserna delades ut.

ANNONS
|

Idrottspristagaren är unge roadracingföraren Filip Eklund som bland annat vunnit SM i roadracing i år och är glatt överraskad av priset.

– Jag var inte så medveten om att jag var med i nomineringen men det känns jättebra. Ebba Einarsson vann ju förra året och hon har inspirerat mig mycket. Priset ger mig bättre förutsättningar inför nästa år.

Vad rankar du högst av det du uppnått under året?

– När jag startade sist men ändå lyckades vinna SM-finalen på Anderstorp.

Konsertföreningen Granstigen Promotions har på nio år arrangerat cirka 170 konserter genom Rootsy Live med flera världsartister på besök. De har 700 medlemmar från hela Sverige och har tidigare tilldelats HN:s kulturpris.

ANNONS

– Jättekul på alla sätt. Överraskande att vi får ett sånt här år när det inte är mycket kultur. Vi gör vårt bästa ändå och hade kommit igång med några spelningar i höst, , säger föreningens ordförande Ulf Dahlgren.

När kommer ni igång med spelningar igen?

– Nu blir det väl inget i vår men vi har planerat att börja boka för sommaren och hösten och får väl börja på den svenska marknaden. Blir väl svårt att få hit utländska artister. Men vi kan dra igång med kort varsel.

Glesys har flyttat in i sitt nya datacenter i sommar. Deras serverhallar generar oerhörda mängder spillvärme som via fjärrvärmenätet går ut till falkenbergarna.

– Det känns mycket hedrande att få ta emot årets miljöpris. Det är ett kvitto på att våra investeringar tillsammans med våra medarbetares starka engagemang kan göra verklig skillnad. Utmärkelsen ger oss ytterligare energi att fortsätta med vår strategi att vara den mest hållbara leverantören av IT-drift i Norden, säger Glesys vd Glenn Johansson.

Företaget skänker sin prissumma till Naturskyddsföreningen och deras arbete med att stoppa klimathotet. Glesys.

I år var för övrigt sista året som miljöpriset delades ut. Nästa år kommer det att ersättas av ett hållbarhetspris.

ANNONS

Med priserna vill Falkenbergs kommun uppmuntra till hållbar utveckling och engagemang inom kultur och idrott.Jan Dickens (S) har suttit i alla tre priskommittéerna och skriver så här om årets pristagare:

”Det här är tre mycket inspirerande pristagare: en förening som visar kraften i ideellt engagemang, ett företag som har ställt om och en idrottare som ser vägen framåt”.

Prisutdelningen brukar ske vid kommunfullmäktiges decembersammanträde, men har i år skett i förväg och presenteras digitalt på sammanträdet den 22 december. Vinnaren i varje kategori får diplom och 20 000 kronor i prispengar.

LÄS MER: Glesys flyttar in i nya klimatsmarta lokaler i Falkenberg

LÄS MER: Unge Eklund försvarade SM-titeln

LÄS MER: Musiknördar på hög nivå prisas av HN

ANNONS