Dans- och musikelever spelar in musikvideo med Yankee Club istället för att åka på turné

På fredagen samlades dans- och musikeleverna från årskurs 7 på Vesterhavsskolan för att spela in en musikvideo i 60-talsanda. Falkenbergs yankee club stod för kulissen.

ANNONS
|

Varje år brukar eleverna åka på en musik- och dansturné runt om i skolorna i Falkenberg men det fick ställas in på grund av coronaviruset. Istället fick man idén att varje årskurs skulle få spela in var sin musikvideo med olika låtar, teman och inspelningsplatser.

– Det är jätteroligt och känns häftigt att få vara med på något så stort, säger Mia Semaan i 7C, som är sångerska och har varit med och spelat in låten till sjuornas musikvideo.

För sjuorna gällde 60-talstema och Beatles gamla dänga Twist and shout. Vad passar då bättre som kuliss än en lada och amerikanska vrålåk? Falkenberg Yankee club ställde upp med sina lokaler på på Stafsinge strand och ett par riktigt fina bilar. Bakom kameran stod bildläraren, och matteläraren skötte spakarna till drönaren och filmade från luften.

ANNONS

– Det är väldigt roligt och spännande. Vi har gått igenom koreografi del för del med vår lärare och övat väldigt mycket för det här, säger Ella Gustafsson i 7B som är en av dansarna i videon.

Beslutet att ställa in musikturnén i skolorna hann inte följas av någon större sorg.

– Nej, eleverna lös upp direkt när vi berättade att vi ska göra musikvideo istället. Det här är någonting som finns inspelat och som man har hela livet. Det här kommer att bli superbra, säger Karin Fagerblom som är danslärare Vesterhavsskolan.

Det här är Ella Gustafsson och Mia Semaans första musikvideoinspelning, men kanske inte sista.

– Jag ska bli artist, säger Ella Gustafsson

– Samma här, jag älskar verkligen att både sjunga och dansa, säger Mia Semaan.

Resultatet av inspelningsdagen kommer att läggas ut på skolans hemsida och i sociala medier.

ANNONS