Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Dans och fest i dagarna två

I helgen fylldes Ullared med musik och dans i dagarna två när festivalen "En kväll i juni" gick av stapeln. HN hälsade på under förberedelserna.

På scenen står bandet Scotts med sina roddare och turnéchaufför. De fixar i ordning ljud och ljus inför kvällens spelning. I övrigt är det så gott som tomt i danstältet på Hedevi idrottplats, som om bara ett par timmar kommer att vara knökat med dansglada besökare från hela landet. När HN hälsar på är det nämligen snart dags för årets upplaga av dansbandsfestivalen En kväll i juni i Ullared. Henrik Strömberg, sångare i Scotts, ser fram emot fredagskvällens spelning. 
– Vi spelade här för två år sedan också. Jag minns att det var mycket folk och bra stämning, säger han.


Bandets busschaufför och allt-i-allo, Janne Walldén, hjälper till att rodda på scen. I dag har han kört turnébussen från Borås, där de spelade kvällen innan men i kväll planerar han att också få tid till annat än jobb.
– Mitt stora intresse är att dansa bugg och foxtrot. Så det kommer bli kul att få se banden, och så har jag lite folk jag känner som kommer hit också, säger han.
Det är mycket som ska göras i ordning och stämma innan besökarna kan dansa loss. Ett par meter från scen står Albin Athley, en av Scotts roddare, och ser fundersam ut. 
– Jag försöker tänka ut vilken placering på lamporna det ska vara för att få det så snyggt som möjligt, säger han. 
Han tror att kvällen kommer bli bra, även om han är lite smått orolig över vädret.
– Det vore ju synd om det regnade, då blir det så ruggigt och kallt, säger Albin Athley. 

På parkeringen utanför ingången har paret Britt-Inger Lycke och Kjell Lycke från Karlskoga, Värmland, parkerat sitt tillfälliga festivalhem. De är båda väldigt hängivna Lasse Stefanz-fans, och har de senaste två åren följt bandet på i princip alla spelningar runt om i Sverige. I snitt går de på ungefär en spelning i månaden, men vissa perioder blir det betydligt mer intensivt. 
– I påskas åkte vi runt totalt 150 mil för att se dem på fyra olika ställen, berättar Kjell Lycke. 
De kommer inte att stanna på festivalen hela helgen. I stället fortsätter de att följa sina idoler.
– I morgon åker vi vidare till Örebro för att se Lasse Stefanz där, säger Britt-Inger Lycke. 
Till skillnad från vad festivalens namn antyder är det alltså inte förrän första helgen i juli som festivalen går av stapeln.
– Eftersom det är skottår fick det bli i juli i stället. Men namnet kvarstår, även om vi lite skämtsamt lägger till "i juli" på slutet. En kväll i juni i juli alltså, säger Anna Rawlings, projektledare för festivalen.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här