Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Danne cyklar i 24 timmar till förmån för Barncancerfonden

Falkenbergaren Danne Nilsson ville göra någonting stort för välgörenhet och bestämde sig för att samla in pengar till Barncancerfonden genom att sitta på en extra utmanande träningscykel i 24 timmar i sträck.

Klockan 7 på lördagsmorgonen satte sig Danne Nilsson på en så kallad assault bike. Där ska han sitta och kämpa i ett helt dygn i sträck, till förmån för Barncancerfonden. HN träffar honom när han cyklat i ungefär 6 timmar.

– Jag valde att göra det här eftersom det väcker mycket uppmärksamhet och de som är i träningsvärlden vet också hur jobbigt det är, säger han.

Målet är 50 000 kronor till Barncancerfonden och budskapet om insamlingen och cykelutmaningen har spridits via sociala medier. 26-åriga Danne Nilsson säger att det skulle kunna vara en tidig 30-årsåkris men att han vaknade upp en dag och kände att han ville göra någonting som kunde göra skillnad på riktigt.

–Jag är en sån som gillar tuffa utmaningar och tycker att någon gång i sitt liv ska man göra någonting stort för välgörenhet. Det här blir min grej, säger han.

Ingen vanlig träningscykel

Danne Nilsson har precis startat sin första egna träningslokal i Falkenberg, Optimal Vardag, och hoppas kunna hjälpa människor till ett friskare liv. Cykeln han sitter på är inte vilken som helst. Den är anpassad för att göra utmaningen så stor som möjligt.

– Det som är speciellt är att man inte kan ställa motståndet utan den kommer alltid att arbeta mot en. Man kan också köra med armarna och aktivera hela kroppen. På en jobbighetsskala från 1 till 10 ligger den här på en 11, säger Danne Nilsson.

På 6 timmar har man lyckats samla ihop 7 000 kronor och Danne Nilsson hoppas att ännu fler ska få upp ögonen för insamlingen under dygnet.

– Rumpan börjar bli lite öm bara men annars känns allt bra. Jag har förberett väl med kosten men det kommer nog framförallt att bli det mentala som känns, säger han.

I Optimal Vardags lokaler blir Danne Nilsson påhejad under utmaningen av både klubbens medlemmar och hundarna Iris och Basse. Det behövs, för inte ens när han har cyklat färdigt får han vila särskilt mycket.

– Jag ska nog inte cykla på några dagar i alla fall, men jag är också instruktör och kommer att behöva instruera visa övningar här. Medlemmarna här kommer säkert skratta lite åt mig när jag inte orkar göra någonting, men det ska nog gå bra ändå.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här