Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dags för anbud på ny idrottshall i Skogstorp

Även om kommunen ännu inte löst tvisten med försäkringsbolaget Trygg Hansa pågår arbetet för fullt med Skogstorpsskolans nya idrottshall.

Förhandlingarna mellan försäkringsbolaget Trygg Hansa och Falkenbergs kommun fortgår utan lösning för stunden. Det handlar om hur mycket pengar kommunen ska få i kontantreglering för den gamla hallen och vilka kostnader försäkringsbolaget ska täcka. Som HN berättat tidigare vill kommunen bygga en fullmåttshall som i Ullared i stället för en identisk med den nedbrunna. Under tiden kämpar elever och lärare på Skogstorpsskolan på utan hall och med busstransporter till närliggande idrottsanläggningar.

– Nedrivningen av det som står kvar ska ske i vår. Byggnation ska starta innan höstterminen och de räknar med 10–12 månaders byggtid, säger idrottslärare Joakim Karlsson.

Tidigare artikel: Våldsam brand vid Skogstorpsskolan

Idrottslärare (F–9) deltar i processen med ritningar, material och förråd i den projekteringsgrupp som tar fram underlag inför bygget.

– Vi märker att det går framåt. Det känns positivt. Vårt sikte är hösten 2016. Vi räknar inte med en hall innan dess, säger Joakim Karlsson.

Härnäst står ljud, ljus, inventarier och teknik i fokus. Eftersom Skogstorpsskolan inte har någon aula finns behov av att utrusta idrottshallen ytterligare för att kunna ha undervisning i större grupper, föreställningar och utställningar. Det finns önskemål om exempelvis strålkastare, projektor, större duk för filmvisning och en portabel scen.

– Det ingår inte i projekteringen. Barn- och utbildningsnämnden kommer att äska pengar för det inför den kommande budgetprocessen, säger planerare Martin Lövström.

Om hallen står klar höstterminen 2016 är det över två och ett halvt år sedan branden (natten till 29 december 2013).

– Det är lång tid utan hall. Vi klappar oss på axeln ständigt och är stolta över vårt arbete. Men självklart hade vi gärna spolat fram bandet ett år så att vi hade haft en idrottshall, säger Joakim Karlsson.

Byggnationen utgår från Ullaredshallen vilket skyndar på processen då ritningar redan finns. 16 miljoner kronor är avsatt i budget och resterande medel måste tillföras. Riktmärket är att närmare 200 personer ska kunna stå på balkongläktarna, 500 personer få plats på markplan och vid exempelvis skolavslutningar ska hallen rymma 800 personer om några står upp.

Veckan efter påsk går kommunen ut med en anbudsförfrågan. Det blir en delad entreprenad där byggentreprenören blir samordnare. 11 maj är sista anbudsdag och trolig byggstart är under sensommaren.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här