Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stop? Ibland är det svårt att förstå ett vägmärkes innebörd. I korsningen på Sandslättsvägen har stoppskylten förlorat sin röda färg. En ny är beställd.

Dåliga vägskyltar – en kostnadsfråga

På sina håll finns skyltar så dåliga att de förlorat sin betydelse. Men kommunen har inte råd att byta alla med skavanker.

Gatu- och trafikenheten har kännedom om att det finns en del dåliga vägskyltar. Till vissa platser är nya beställda, men andra får vänta.
– Det finns inte pengar att göra allt på en gång. Vi försöker byta dåliga skyltar systematiskt, område för område eller skylttyp för skylttyp. Bara inom centralorten finns ett antal tusen vägmärken och gatunamnskyltar till det, säger driftsingenjör Anette Lomarker.

Vad kostar de att byta ut en skylt?
– Det beror på skylttyp och om fundament eller stolpe behöver bytas. Men någon eller några tusenlappar kostar det. Kan vi samordna och beställa många skyltar blir det billigare för oss. 

Är det ett stort problem att skyltarna blir hårt åtgångna?
– En skylt håller ganska länge men inte de som utsätts för klotter eller klistermärken. I centrum har vi skyltar som är slut efter ett halvår. En halvgammal skylt går inte att tvätta för då försvinner en del av reflexen.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här