Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

Därför hotar Gekås stämma nya hotellet

En skylt med gul text och blå konturer har skapat konflikt mellan Gekås och hotellägaren Pierre Heramb. Om utformningen inte ändras väntar en stämning för Hotell Ulla.

När det tidigare Hotell Hjärtared, som drevs som ett asylboende, stängde i april i år hade ägaren Pierre Heramb redan bestämt sig för att öppna ett nytt hotell. Det ska gå under namnet Hotell Ulla och slår upp portarna för besökare den 27 juni.

Men om Gekås får som de vill behöver först både utformning av skylt och namn ändras. Bildspråket anses nämligen vara förvillande likt deras egen logga som de bland annat använder i samband med sin hotell- och stugbyverksamhet. Pierre Heramb håller inte med och liknar situationen vid den klassiska berättelsen om David mot Goliath.

– Det handlar om svenska flaggans färger, många företag använder det. Vi har inte samma teckensnitt, säger han.

HN har tagit del av ett brev som Gekås jurister låtit skriva till hotellägaren. Där framgår det att han har fram till midsommarafton på sig att bekräfta att han går dem till mötes, annars väntar "rättsliga åtgärder." Något han inte planerar att göra. 

– Jag tycker inte att Gekås ska få göra precis som de vill bara för att de är stora och har makt. Vi tänker inte ge oss för det, säger han. 

Även hotellets namn sticker i ögonen på Gekås som ger ut tidningen Ulla.

– Jag har döpt hotellet efter en kvinna som jag hedrar och som uppfostrat mig. Jag visste inte ens att deras tidning hette så, och det är ett vanligt namn, säger Pierre Heramb. 

Jan Wallberg, koncernchef på Gekås, menar att risken är stor att butikens kunder förväxlar hotellet med deras egen verksamhet. 

– Jag unnar verkligen andra entreprenörer att växa och göra bra saker, inte minst när det gäller boende. Men vi vill att det ska vara tydligt vilken verksamhet vi driver och vilken andra driver, säger han och fortsätter:

– Självklart har vi inte ensamrätt på blågult. Kan han bara ändra det lite grann önskar jag honom lycka till.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här