Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Därför är blomplanteringen vid Tullbron historisk i år

Av tradition uppmärksammar blomsterplanteringen vid Tullbron en lokalt förankrad förening. Men inte i år.

Lagom till midsommar smyckas rabatterna vid Tullbron med ett vackert blomsterarrangemang. Traditionsenligt bekransar de drygt 3000 plantorna ett emblem för en förening med anknytning till Falkenberg. Men traditionen, som sträcker sig flera decennier bakåt i tiden, bryts i årets upplaga.

– Det är helt enkelt så att ingen ansökt i år. Då gjorde vi något eget i stället. Vad jag vet så har det aldrig hänt tidigare, säger Janna Skyllberg, tillförordnad enhetschef för park- och kustavdelningen på Falkenbergs kommun.

– Vi försöker göra någonting fint utifrån de förutsättningar vi har. Är det ingen som söker får vi göra något själva så det inte står tomt, säger Kristina Solegård, arbetsledare för kommunens parkavdelning.

Inga jubilerande föreningar möjlig orsak

För det mesta är det en förening som firar jubileum som uppmärksammas lite extra. I fjol var det Föreningen Nordens tur som då firade 100 år.

– Det är inget som är hugget i sten – finns det något annat man vill uppmärksamma finns den möjligheten också. Det beror på konkurrensen, säger Janna Skyllberg.

Varför ingen ansökt i år vet hon inte.

– Det skulle kunna vara så att inga lokala föreningar har jubileum i år. En idé är att tydligare gå ut med att man kan ansöka, säger Janna Skyllberg.

LÄS MER: En 100-åring som behöver förklaras

LÄS MER: Hyresgästerna väntade i åratal på en plantering

LÄS MER: Mia Westeborn på Eriksgård deltar i Tusen Trädgårdar

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här