Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En vårdtagare på äldreboendet Berguven på Falkagård har varit inlagd på sjukhus efter att ha smittats med coronaviruset.  Bild: Fredrik Wirbing
En vårdtagare på äldreboendet Berguven på Falkagård har varit inlagd på sjukhus efter att ha smittats med coronaviruset. Bild: Fredrik Wirbing

Coronaviruset tillbaka på äldreboendet Berguven

Coronaviruset har på nytt tagit sig in på äldreboendet Berguven på Falkagård. En vårdtagare har under helgen varit inlagd på sjukhus efter att ha smittats.

– Jag jobbar för att han ska komma in på Tallgläntans avdelning för coronapatienter när han får lämna sjukhuset. Enligt rapporterna ska han vara på bättringsvägen, säger Anja Sönnerstedt Arvidson, medicinskt ansvarig sjuksköterska i kommunen.

LÄS MER: Bekräftat fall av corona på äldreboendet Berguven

Förra veckan var tung för äldreomsorgen i Falkenbergs kommun. Coronaviruset tog sig in innanför väggarna på Tallgläntan med full kraft.

Både personal och brukare konstaterades vara smittade med viruset.

LÄS MER: Corona på Tallgläntans korttidsboende

– Det var en massiv provtagning på Tallgläntan och personal som arbetat i närheten av den brukare som var smittad testades, berättar Anja Sönnerstedt Arvidson.

Resultatet visade att totalt fyra anställda var smittade med coronaviruset. De som bar på viruset var inte enbart vårdpersonal, utan även personer med administrativa arbetsuppgifter.

Anja Sönnerstedt Arvidson säger att det är klart att kommunen hittar coronaviruset hos personalen när det letas brett med fler provtagningar än tidigare.

– Det kan hända att fler har viruset nu, många är förkylda. En del av de smittade hade rejäla symtom med feber.

Hur går ni vidare med testningen på Tallgläntan?

– Vårdtagarna på korttidsboendet testar vi igen efter nya riktlinjer som innebär en mer generös provtagning. Vi hoppas att ingen mer smittats.

När det gäller ytterligare provtagning bland personalen på Tallgläntan så finns det ingen ny information.

– Det är en läkare som följer upp personalen och inget är sagt att vi ska testa alla igen. Utan personalen ska vara uppmärksam på symtom, säger Anja Sönnerstedt Arvidson.

En fråga som har dykt är varför kommunens coronaavdelning hamnade på Tallgläntan. En aspekt är att där finns en stabil och kompetent personal med erfarna undersköterskor, enligt Anja Sönnerstedt Arvidson.

I hemtjänsten är det i skrivande stund en vårdtagare som är smittad med coronaviruset.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här