Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Smittspridningen av coronaviruset på Tallgläntan har stannat av. Det visar resultat av nya prover.  Bild: Håkan Bergström
Smittspridningen av coronaviruset på Tallgläntan har stannat av. Det visar resultat av nya prover. Bild: Håkan Bergström

Coronaviruset har inte spridit sig på Tallgläntan

Coronaviruset har inte spridit sig vidare bland vårdtagarna på Tallgläntan. Efter att en boende insjuknat i covid-19 förra veckan testades övriga 16 på avdelningen och ingen av dem var smittade.

Det fanns en oro över att coronaviruset kunde ha spridit sig på en hel avdelning på Tallgläntan då ett tiotal anställda på äldreboendet var sjukskrivna med coronasymtom.

LÄS MER: Corona på Tallgläntans korttidsboende

– Skönt att det inte var någon mer spridning bland brukarna. En oro finnas alltid över spridning, men personalen är duktig på basal hygien och upptäckte den som insjuknade i tid, säger Eva Bjäräng, tillförordnad medicinskt ansvarig sjuksköterska i kommunen.

Inga fler fall på Berguven

På äldreboendet Berguven på Falkagård testade en vårdtagare positivt förra torsdagen och blev inlagd på sjukhus. Men ingen mer har insjuknat sedan dess.

LÄS MER: Coronaviruset tillbaka på äldreboendet Berguven

Vårdpersonal testas för corona

Den här veckan har en vårdtagare i hemtjänsten testat positivt för coronaviruset. Personen har inte behövt åka in till sjukhus och vårdas i hemmet.

Under veckan ska totalt 38 anställa inom vård och omsorg i kommunen testas. Hittills har 16 svar kommit och inget av dem visade på coronavirus.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här