En boende på Tallgläntans korttidsboende har bekräftats smittad av covid-19. Boendet har vidtagit skyddsåtgärder och berörda anhöriga har informerats.
En boende på Tallgläntans korttidsboende har bekräftats smittad av covid-19. Boendet har vidtagit skyddsåtgärder och berörda anhöriga har informerats.

Corona på Tallgläntans korttidsboende

En person som vistas på Tallgläntans korttidsboende är smittad av covid-19. Personen har tidigare varit inlagd på sjukhus och visade inga symptom vid ankomsten till korttidsboendet.

ANNONS
|

I veckan insjuknade personal på Tallgläntan. Provtagning visade att de var smittade av coronaviruset. Beskedet innebar att smittspåring sattes igång och personal och 16 brukare på korttidsboendet testades. Provsvaren visade att en person var smittad av coronaviruset. Det rör sig om en person som tidigare vistats på sjukhus och kom till korttidsboendet i väntan på vidare flytt. På sjukhuset visade personen tecken på smitta, men när hen kom till korttidsboendet uppfattades hen som frisk.

– Vi har en stark misstanke om att smittan kom in på det sättet. Nu får vi se över våra rutiner och testa alla som ska läggas in, även dem som inte visar några symtom. Vi ska ha en dialog med ansvarig läkare, säger Daniel Johansson, tillförordnad socialchef i Falkenbergs kommun.

ANNONS

Totalt har ett 90-tal medarbetare provtagits under veckan. Av dem har sju personer fått ett positivt provsvar. Ansvarig läkare ordinerade även provtagning av 16 brukare på korttidsboendet. Provsvaren visade att en av dem blivit smittad av coronaviruset. Brukarens anhöriga samt anhöriga till övriga brukare på den drabbade avdelningen har informerats.

På Tallgläntan har skyddsåtgärder vidtagits för att hindra smittspridning. Samtliga brukare på korttidsboendet isolerades när misstanke om smitta uppstod och personalen har använt full skyddsutrustning. Den brukare som bekräftats smittad hålls isolerad i sin lägenhet.

Läs mer här: Coronaavdelning öppnar på äldreboende

ANNONS