Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här ska Coop ligga. Coop Forum lämnar anläggningen på Klockaregatan hösten 1018 och öppnar en mindre butik vid Nygatan/Kvarngatan i Lantmännens lagerbyggnad.

Coop krymper och flyttar till nya lokaler

Coop Forum stänger butiken på Klockaregatan hösten 2018 och flyttar till Lantmännens lagerbyggnad vid Nygatan/Kvarngatan.

– Falkenberg har utvecklats mycket sedan etableringen på Klockaregatan och då måste vi följa med i marknaden precis som övriga aktörer. En rationell stormarknad ska ligga där det finns höga flöden, säger Petra Wahlström, etableringsansvarig på Coop.

Läs också: "Ny livsmedelsbutik vid Söderbron"

Ambitionen är att den nya butiken ska öppna hösten 2018.

Fram till dess har Coop kontrakt på den nuvarande lokalen i anläggningen på Klockaregatan som ägs av fastighetsbolaget CBRE. Coop hyr i sin tur ut delar av fastigheten till Bygg-Max.

– Det fungerar bra i dagsläget. Hur de resonerar från och med årsskiftet 2018-1019 är inget vi känner till. Det är en sak mellan CBRE och Bygg-Max säger Petra Wahlström.

Hon förklarar att Coop länge letat efter ett alternativt läge för en livsmedelsbutik i Falkenberg.

– Infrastrukturen har förändrats och den delen av Falkenberg som vi ligger i har hamnat utanför flödet. Den typen av butik ska inte ligga mitt i ett villaområde med tanke på all trafik och tunga transporter. Dessutom är butiksytan alldeles för stor.

Kommunstyrelsen är positiv till planerna på en livsmedelsbutik vid Söderbron där Lantmännen idag har en lagerbyggnad som man hyr ut. Nu är tanken att Coop ska flytta dit och öppna en betydligt mindre butik än den man har i dag på Klockaregatan.

– De nya butiken blir ungefär en tredjedel så stor som den vi har i dag, säger Petra Wahlström.

Kommunstyrelsen vill att stadsbyggnadskontoret prioriterar arbetet med området. I samband med planarbetet ska man titta på hur gång- och cykeltrafiken ska lösas, parkeringsfrågan och dessutom ska marken undersökas för att se om den drabbats av föroreningar.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här