Claës-L Ljung lämnar Moderaterna och går över till Sverigedemokraterna.
Claës-L Ljung lämnar Moderaterna och går över till Sverigedemokraterna. Bild: Ola Folkesson

Claës-L Ljung blir Sverigedemokrat

Claës-L Ljung har tidigare haft politiska förtroendeuppdrag för Moderaterna i Falkenberg. Nu lämnar han partiet och går istället med i Sverigedemokraterna i Halland. - Det känns helt rätt, säger han.

ANNONS
|

Claës-L Ljung, 74, har haft många politiska uppdrag för Moderaterna i Falkenberg och har bland annat varit kommunråd och kommunstyrelseledamot.

Han har även varit gruppledare för Moderaternas kommunfullmäktigegrupp.

– Efter det senaste valet upplevde jag att luften gick ur mitt gamla parti. Det finns ingen vilja att göra stordåd, utan Moderaterna sitter lugnt i Falkenberg och är nöjda med läget tydligen. Jag ser inga rubriker eller någonting från dem.

Kritisk till Moderaterna

Fram till för några månader sen var Claës-L Ljung medlem i Moderaterna i Ullared där han satt i styrelsen.

– Moderaternas lokala oppositionspolitik ger jag bottenbetyg. Jag är mycket besviken. Det känns helt rätt att ha tagit steget över till Sverigedemokraterna. Nu hoppas jag kunna få gehör för mina tankegångar.

ANNONS

– Framförallt har jag jobbat för en levande landsbygd och där har jag fått positiva svar från Sverigedemokraterna, säger Claës-L Ljung, som konstaterar att hans tjänster inte längre var önskvärda inom Moderaterna.

– Inför förra valet var jag inte med på listan till fullmäktige när valberedningen var klar. Då protesterade falkenbergsföreningen och sa att jag skulle vara med. Då satte de in mig på listan, men inte på valbar plats. Nu har jag vänt mig till ett parti som vill ha mina tjänster.

Hur ser du på Sverigedemokraternas integrationspolitik?

– Jag tror att den sammanfaller med Moderaternas. Vi har inte råd att göra hur mycket som helst och ta in hur mycket människor som helst. Vi får ha en ordnad ordning. Det är precis vad Moderaterna säger, så där finns ingen skiljelinje, säger Claës-L Ljung.

Trots att han har fyllt 74 år så jobbar han för fullt inom travsporten och han har ett företag i turistbranschen. Nu blir det även mer politik framöver och han har en stor skara som gillar honom. Claës-L Ljung har blivit framkryssad av väljare genom åren och Sverigedemokraterna kanske hoppas på en ”Ljung-effekt” i nästa kommunalval i Falkenberg.

Välkomnas av Bjälkö

Sara-Lena Bjälkö, ordförande för Sverigedemokraterna i Falkenberg, är nöjd med att ett tidigare kommunråd tar steget över till Sverigedemokraterna.

ANNONS

– Claës kommer att bidra med mycket med tanke på hans erfarenhet från politik och näringsliv. Jag ser fram emot ett samarbete och det här är en öppning för Falkenberg och Halland att ett tidigare kommunalråd går över.

– Jag välkomnar även andra att ta steget över till oss. Jag har sagt i flera år att jag har samtal med andra partier. Det är dags att vakna nu och våga. Nu har Claës-L Ljung tagit det här steget och gått över till Sverigedemokraterna, vilket är glädjande, säger Sara-Lena Bjälkö.

ANNONS