Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christian Kylin är klar som ny vd för HFAB. Bild: Håkan Johansson
Christian Kylin är klar som ny vd för HFAB. Bild: Håkan Johansson

Christian Kylin lämnar Fabo för HFAB

Christian Kylin lämnar som vd för Fabo. Nu står det klart att han efterträder Catharina Rydberg Lilja som vd för det Halmstads motsvarighet HFAB.

HFAB:s nya vd kommer tillträda sin tjänst från och med årsskiftet.

– Jag är väldigt glad över rekryteringen. Christian har en gedigen bakgrund och bredd från fastighetsbranschen och därtill kommunal erfarenhet, säger Jimmie Tschander (C), styrelseordförande i HFAB, i ett pressmeddelande.

Christian Kylin, 38 år, är i dag vd på Falkenbergs kommunala bostadsbolag Fabo, en roll han har haft sedan 2015. Dessförinnan har han haft ett antal olika roller inom trävarukoncernen Derome. Han är i grunden utbildad bygg- och fastighetsekonom vid Högskolan i Halmstad.

– Jag ser mycket fram emot att vara med och bidra till Halmstads och HFAB:s utveckling. Jag har följt bolaget på håll och vill medverka till att skapa mervärde för organisation, ägare och kunder, säger Christian Kylin, i ett pressmeddelande.

Kylin efterträder Catharina Rydberg Lilja som fick sparken i april i år, något som tidningen har granskat i en lång rad artiklar under sensommaren och hösten. Catharina Rydberg Lilja arbetade tidigare i Falkenbergs kommun, bland annat som som näringslivschef under fem års tid.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här