Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Charlie Eriksson fick möta publiken på Nya Ullevi

Inför 16 000 personer på Nya Ullevi fick Charlie Eriksson nyligen ta emot utmärkelsen årets talare. Dessutom fick han prata om sitt hjärtebarn Aldrig Ensam.


Charlie Eriksson från Falkenberg utsågs till Årets talare redan i våras av förmedlingsbyrån Saj. Tanken var att han skulle uppmärksammas i pausen i mötet mellan IFK Göteborg och AIK som skulle ha spelats i maj månad. Matchen flyttades eftersom det fanns misstankar om spelfusk. Den genomfördes stället i början av augusti. I samband med det fick Charlie Eriksson kliva ut på planen och ta emot ett diplom.
- Det kändes fräckt. Ja fick möjlighet att prata inför tusentals människor. Jag förklarade vad jag jobbar med och varför det är viktigt att Aldrig Ensam finns. Jag hoppas att fotbollssupportrarna fick med sig något hem som de inte brukar få efter en fotbollsmatch.  Tanken med Aldrig Ensam är att vi ska prata om psykisk ohälsa i sammanhang som man vanligtvis inte gör det i. 

Förutom att fortsätta föreläsa om sina egna erfarenheter och tankar kring psykisk ohälsa släpper Charlie Eriksson snart sin första bok. Den kommer ut i handen i slutet av augusti, men redan nu är första upplagan på 10 000 exemplar slutsåld. 
- Det känns väldigt roligt. Boken fokuserar på min egen historia. En psykiatriker förklarar vad det är som händer i mig och boken innehåller dessutom allmän information och intervjuer med kändisar.

Charlie Eriksson, 26 år, startade projektet Aldrig ensam 2013 efter flera självmordsförsök och sjukhusvistelser. Under sin sjukdomstid saknade han information som var riktad till unga vuxna. Därför skapade han en plattform där unga med psykisk ohälsa kan mötas. Aldrigensam.com har fått ett enormt genomslag och Charlie Eriksson är en flitigt anlitad föreläsare i olika sammanhang. Om någon vecka släpps hans första bok och arbetet med en officiell Aldrig Ensam-låt är på sluttampen. Låten görs i ett samarbete med artisten Kristofer Greczula från Falkenberg.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här