Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På hemmaplan. Charlie Eriksson, grundaren till ”Aldrigensam” är född och uppvuxen i Falkenberg. Numera är han bosatt i Göteborg.

Charlie Eriksson är aldrig ensam

Charlie Eriksson är på hemmaplan. I dag uppmärksammar ”Aldrigensam” psykisk ohälsa. Det görs i samband med att Vinbergs IBS möter Falkenbergs IBK.

Charlie Eriksson har spelat innebandy i Vinbergs IF i hela sitt liv. Numera är han bosatt i Göteborg och det är inte för sitt innebandyspelande han blivit känd. Charlie Eriksson startade projektet ”Aldrigensam” för drygt två år sedan. Varför han gjorde det har han berättat många gånger. Under studietiden i Kalmar körde han hårt med sig själv. Han kände inte till de varningssignaler som hans kropp sände ut och det ledde till flera självmordsförsök.

När han så sakta återhämtade sig började han skriva ner sina tankar och känslor kring det som hänt. I början skrev han för sina närmaste. Men när Charlie började nå en vidare krets sattes en snöboll igång som rullar på. I dag når varje Facebookinlägg från ”Aldrigensam” en miljon läsare.

– ”Aldrigensam” är inte alls som de klassiska organisationerna. Vi vänder oss till ungdomar och använder oss av sociala medier. Vi tar upp ämnet i roliga och udda sammanhang.

– I början var jag ifrågasatt och motarbetad från flera håll. De etablerade organisationerna förklarade vad de tyckte var rätt och fel. Men jag som var ung gjorde som jag själv ville att det skulle vara.

När Charlie satt vid datorn berättade han om sig själv och sina egna erfarenheter.

– När jag var sjuk saknade jag enkel information. Det enda jag hittade var läkarsidor som var skriva på ett sätt som gjorde det svårt för mig att förstå. Jag hade egentligen inte tanke på att det skulle kunna bli något av det.

Men det blev det. I dag lever Charlie och ”Aldrigensam” på att hålla föredrag, driva en webbshop, sälja pärlarmband och på sponsorer. Han får av massor med mejl och besvarar alla. Dessutom finns det olika diskussionsforum på nätet i ”Aldrigensams” namn.

– Jag blandar mig aldrig i diskussionerna där, men jag blir glad när jag märker att människor har ett utbyte av varandra. Det är ofta anhöriga till sjuka som skriver för att få råd. Ofta får de svar från någon som varit eller är i samma situation. Det känns bra.

Vad framtiden för med sig är inte en fråga som upptar Charlies tid. Han är helt inställd på att ”Aldrigensam” ska växa och allt är klart för en utlandslansering.

– Jag lever i nuet och får se vad som händer. Jag är öppen för nya utmaningar och jag lär mig något nytt hela tiden.

I dag är ”Aldrigensam” med när Vinbergs IBS möter Falkenberg IBK.

– Vi ska göra matchen till ett event och ordnar tävlingar med fina priser i pauserna. Det kommer en dj och det blir extra av allt.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här