Cecilia lever sin barndomsdröm

Cecilia Samuelsson älskar hår. Nu bedömer hon alla kunders hår och blandar schampon som ska passa var och en. Hon lever sin dröm.

ANNONS
|

När jag köpte salongen hade hon märket Hårologi sthlm. För att få sälja det måste man bli hårolog. Då testar man håret i en maskin, och får värden på håret och sedan blandar jag ett eget schampo till varje kund. Man måste ha kunskapen och måste veta vad man gör, jag har fyra grundschampon, och sedan fyller jag på med näring på burk, jag blandar i kokos, mandel, frukter och så vidare.

Utanför dörren ligger en rosa dörrmatta och ett blomsterarrangemang pryder ingången. Cecilia bor tillsammans med sin sambo Daniel och varannan vecka även med hennes två barn. Ena veckan satsar hon mer på jobbet och andra mer på familjen. Det har blivit hennes grej och hon upplever en förståelse från kunder och bekanta.

ANNONS

– Det är mycket jobb med eget företag men jag känner att det fungerar bra och kunderna respekterar att jag går hem halv fem ena veckan för att kunna vara med barnen och jobbar senare den andra veckan istället.

Tog paus efter gesällbrevet

Hon pluggade till frisör på gymnasiet men jobbade aldrig riktigt som det efter att hon tagit sitt gesällbrev. Istället blev hon gravid, och har spenderat mycket tid med barnen samtidigt som hon hoppat runt på vikariat på olika förskolor.

För ett par år sedan fick hon frågan av en ingift släkting om hon kunde komma ner till Oskaratröm i Halmstads kommun och hjälpa henne med lite kunder, och det var ett lätt val. Sedan kom öppningen för den egna salongen.

– Jag har alltid drömt om att sköta mig själv och skämma bort kunderna som jag vill och så, säger Cecilia och fortsätter:

– Jag ville bli frisör eller hemmatant när jag var liten. När jag skulle välja till gymnasiet stod frisör eller finsnickare i valet. Men när jag besökte skolan för finsnickeri blev man inte något direkt, så då blev jag frisör istället. Jag ville ha ett yrke när jag var klar.

ANNONS

Tog över anrik salong

Hon tog över salongen, som ligger på andra våningen mitt emot Bratt. Namnet ändrade hon dock inte förrän nu dagarna för att inte skapa för mycket förvirring sina potentiella kunder.

– Jag har inte bytt namn förrän jag kände att nu hittade jag ett bra namn och är ett av de äldsta ställena i stan. Det kändes riskabelt att byta namn direkt, så jag ville vänta lite.

Förra våren renoverade hon en liten del av salongen, som hon har hyrt ut till en massageterapeut. Men lokalen blir snart ledig och då finns det plats för en ny hyresgäst att flytta in.

Där kan få plats massage, men det kan ochså vara naglar, fransar, fotvård, tatuering, eller piercing. Är det en liten verksamhet så att man inte behöver massa möbler så fungerar det bra.

Hon är öppen för förslag så långe det har någon koppling till hälsa eller skönhet.

– Det kan vara lite vad som helst, det är kul med något annorlunda, säger Cecilia.

ANNONS