Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Cecilia från Falkenberg filmar skottlossning

Minst 37 döda och hundratals skadade och fortsatt skottlossning. Cecilia Brinch Sand från Falkenberg beskriver demonstrationsområdet i Bangkok som en krigszon.

Skotten smäller högt när HN talar med Cecilia Brinch Sand från Falkenberg.

Hon har tagit skydd bakom militärens barrikader i Bangkok där sammandrabbningarna med de regeringskritiska rödskjortorna eskalerat.

– De sista dagarna har det trappats upp något otroligt och har spridit sig över stan. Det är gatukrig och inga varningsskott skjuts. Militären skjuter med skarp ammunition nu och man är rätt nervös.

Minst 37 människor har dödats och 250 har skadats i sammandrabbningarna mellan rödskjortorna och regeringens säkerhetsstyrkor i centrala Bangkok. UD avråder från alla icke nödvändiga resor till Bangkok.

– Det är bara journalister här vid demonstrationsområdet. De röda befinner sig på ena sidan och militären på den andra.

–Det är sjukt att vara med om detta. Bangkok är som en spökstad. Det är pressat, stilla på gatorna och man väntar bara på vapen som avfyras.

Varför väljer du att stanna kvar i området?

– Jag har följt demonstrationerna så pass länge nu. Det är en risk men jag är inte dum. Så är jobbet att vara frilansare.

Rödskjortorna, som har barrikaderat sig bakom bildäck och sandsäckar i Bangkoks affärsdistrikt, kräver att Thailands premiärminister ska avgå och nyval utlysas.

– Om det fortsätter så här kommer vi inte stanna i Bangkok. Jag vill inte ha min son i det här.

– Vi bor på en lugn gata men det kommer förmodligen bli utegångsförbud och då är man ju fast här.

– Det är fruktansvärt när de inte kan komma fram till en lösning, säger Cecilia Brinch Sand (tidigare Johansson och uppvuxen på Kattegattsvägen).

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här