C vill att brister i webb-utrustning ska åtgärdas

Maria Larsson (C) och Per Johansson(C) vill ha bättre kvalité på webbsändningarna från kommunfullmäktige. Bland annat vill de att sändningarna ska textas.

ANNONS
|

När kommunens högsta beslutande organ, kommunfullmäktige, sammanträder en gång i månaden är allmänheten välkommen att lyssna på plats. Men den som hellre stannar hemma finns alternativ. Antingen kan man lyssna på radio via Radio Wake Up eller följa webbsändningen.

Fullmäktigeledamöterna Maria Larsson (C) och Per Johansson har tröttnat på sändningarnas kvalité. De har lämnat in en motion till kommunfullmäktige eftersom de vill att att högtalar- och bildanläggning i kommunens sammanträdeslokaler moderniseras och görs funktionell. De poängterar att det är viktigt att att debattinlägg och anförande alltid sker via mikrofon och de vill att sändningarna ska textas.

I motionen skriver Larsson och Johansson att ljud- och bildkvalitén är undermålig och det finns brister i anläggningen i i hur den används. Idag går det att se tidigare sändningar men även där krävs förbättringar, till exempel att sändningarna ska vara textade.

ANNONS

Motionärerna säger att det är ett hot mot demokratin när man inte kan göra sig hörd på grund av ett undermåligt ljudsystem och att det finns direktiv om tillgänglighet till digital offentlig som har som syfte att personer med funktionsnedsättning ska ha möjlighet att ta del av offentlig service som alla andra.

ANNONS