Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Butikspersonalen får beröm av polisen

Tisdagen den 17 november försökte tre män råna Boys 2 men i centrala Falkenberg. Tilltaget stoppades dock av butikspersonalen och tack vara ett vittne lyckades polisen dessutom hitta flyktbilen. Nu berömmer polisen insatserna.

I ett inlägg på sin Facebook-sida skriver Falkenbergspolisen nu att det är tack vare personalen och vittnena som de här männen kan ställas till svars för vad de har gjort.

"Tack vare personalen, som vågade ingripa och stoppa tjuvarna som de gjorde och tack vare vittnen som fanns utanför butiken och tog registreringsnumret, kunde de tre männen gripas och kommer ställas till svars för sina brott."

Det var vid 14.30-tiden den 17 november som två män klev in på Boys 2 men på Storgatan. Två anställda och två kunder befann sig då i butiken. Personalen tyckte att männen uppträdde märkligt och gick fram till dem, varpå männen ryckte åt sig kläder och sprang mot utgången. En expedit lyckades få tag i en av gärningsmännen, medan den andra fortsatte mot dörren.

Läs också: Butiksägaren berättar om rånförsöket

Butiksägaren Henrik Forssell befann sig samtidigt i sin andra butik, som ligger vägg i vägg med Boys 2 men. Han sprang ut när han hörde rop på hjälp och lyckades brotta ner den andre gärningsmannen.

Den tredje mannen kom undan och sprang till en väntande flyktbil. Tack vare ett vittne som tog registreringsnumret kunde polisen dock stoppa bilen i Kungsbacka.

Läs också: Polisen grep två personer i flyktbil

Polisens inlägget avslutas med att man "jobbar hårt för att lagföra misstänkta brottslingar, med Er hjälp blir det arbetet mycket lättare."

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här