Butiker i Falkenberg tappar försäljning på grund av bygge

Röran på Arvidstorpsvägen ställer till det för butikerna. Kunderna tvingas gå genom byggarbetsplatsen för att komma fram och många är osäkra på om butikerna är öppna.

ANNONS
|

Det kan inte ha undgått många att Falkenbergs kommun just nu förändrar och bygger om utmed Holgersgatan och Arvidstorpsvägen i centrala stan. I veckan har man tagit bort trottoaren på Arvidstorpsvägen vilket gör det svårt att nå fram till butikerna.

– Det är flera har som ringt och frågat om vi fortfarande har öppet. Det är mycket mindre folk i butiken nu och det märks, säger Jessica Karlsson på Anghems Guld.

Hon berättar att butiken fått veta att trottoaren beräknas vara klar i slutet av nästa vecka. De som går söderut på Arvidstorpsvägen, mot torget, möts av en ”Gående hänvisas till andra sidan”-skylt.

ANNONS

– Följer man den får man ju inte gå här överhuvudtaget, säger Jessica Karlsson

Omöjligt att ta sig fram med rollator

I andra änden av byggnaden ligger Fonus och deras verksamhet påverkas likadant.

– Välkomna in från stranden, hälsar kundrådgivaren Eva Lunnersten och gestikulerar mot sanden som istället för asfalt ligger utanför entrén just nu.

Hon berättar om en äldre man som försökte ta sig in på begravningsbyrån på onsdagen och tvingades parkera sin rollator vid cykelställen utanför polisstationen.

– De som går med rollator kan inte ta sig fram här. Farbrorn fick hjälp av de som jobbar med bygget. De gör vad de kan men det är rörigt, säger Eva Lunnersten.

Begravningsbyrån jobbar mycket med bokade möten och de kunderna kan man släppa in från baksidan av huset. Svårare är det för den som vill göra ett spontant besök.

– Jag vet att det löser sig men visst är det tokigt, särskilt för våra äldre. Hade jag varit kund hade jag också tvekat när det ser ut såhär, säger Eva Lunnersten.

Butikerna tappar i försäljning

Jesper Shabani på är projektledare för upprustningen av gatorna i centrala Falkenberg och han säger att näringsidkarna informerats om hur bygget kan påverka dem.

– Entreprenören har krav på att butikerna ska vara tillgängliga men man kan inte garantera att det är hårdgjord gångyta. Det måste ju grävas upp och läggas om och vi jobbar som tusan för att skynda på det hela, säger han

ANNONS

Det handlar trots allt bara om drygt en vecka och Jessica Karlsson på Anghems Guld tror att det kommer att bli jättebra när det är klart.

– Det är klart att vi tappar i försäljning. Folk tittar inte in i skyltfönstret och kommer in spontant. Men blir det klart innan första advent så är vi nöjda, säger Jessica Karlsson.

ANNONS