Butik drabbades av stöld - för tredje gången

Under tisdagskvällen hade fem gärningsmän tagit sig in på Årstad Skog & Trädgård och stulit flertalet produkter från sortimentet. Det är tredje gången butiken drabbas av stöld.

ANNONS
|

Vid 22-tiden på tisdagskvällen gick larmet på Årstad Skog & Trädgård i Falkenberg. Det som blev tillgripet var bland annat häcksaxar, batterisågar och lövblåsar.

Marcus Olsson, som är delägare till butiken, uppskattar att de stulna produkterna hade ett värde på cirka 120 000 - 130 000 kronor. Han berättar att butiken drabbats av två stölder tidigare, en stöld år 2017 och en år 2018.

— Det är ruskigt tråkigt. Vi plockar undan från butiken varje kväll, men vi kan inte tömma hela butiken, säger han.

På övervakningsfilmen kunde Marcus Olsson se hur fem personer tagit sig in i butiken.

ANNONS

— De hade gått igenom nödutgången, så vi har inga krossade fönsterrutor. Men vi har ett bensinskåp som stått i närheten av nödutgången som gått sönder, säger Marcus Olsson.

Händelsen är anmäld med rubriceringen stöld och polisen har haft personal från utredningsavdelningen på plats i butiken.

— Vi har pratat med personal och säkrat vissa spår som vi hoppas kan leda oss vidare. Spåren är skickade till NFC (Nationellt forensiskt centrum, reds anm.), säger Jesper Koch, som är förundersökningsledare i ärendet.

Vad det är för typ av spår ni hittat?

— Det är spår som vi tror kommer från gärningsmännen, men det är dumt att röja det nu.

Enligt Jesper Koch kan det dröja ungefär en månad innan polisen får några svar av NFC. Under tisdagseftermiddagen arbetar en it-handläggare vidare med övervakningsfilmen från butiken.

— Är det någon som gjort några iakttagelser får de gärna kontakta oss, avslutar Jesper Koch.

ANNONS