Buss i krasch med upphöjd blomrabatt

En av Hallandstrafikens bussar har kört in i en av de upphöjda rabatterna på bussterminalen Holgersplan i centrala Falkenberg. Smällen var så kraftig att stenblock från rabatten flugit ut på vägen.

ANNONS
|

Det var strax efter sju på morgonen som en buss körde upp på den höga trottoarkanten i tillräcklig fart för att lyfta och träffa en av de upphöjda rabatterna vid hållplatsen.

Enligt en källa på plats ska det varit en ordentlig smäll där stenblock från rabatten flugit ut på gatan. Händelsen har blivit utredd av Nobina, berättar Peter Gyllander, press- och Informationschef på Hallandstrafiken.

— Föraren gjorde en missbedömning, men vad det var som hände exakt vet jag inte. Det fanns en passagerare i bussen som vi tagit hand om, säger han.

Enligt Peter Gyllander ska ingen ha kommit till skada av smällen. Buss 351 blev drygt tio minuter sen i samband med händelsen.

ANNONS

— Bussen fick mindre skador och kunde fortsätta köra efter att den behandlats. Vi tog med en mekaniker på bussen för att vara på den säkra sidan, säger han.

Genomförs några åtgärder i efterhand för att det inte ska inträffa igen?

— Nej, det var ett misstag. Det är tråkigt när det händer, men det händer väldigt sällan.

ANNONS