Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Redo att rivas. Snart ska rivningen av Burger Inn påbörjas.

Burger Inns ägare börjar bli otåliga

I nio månader har Burger Inn varit stängt för att det ska rivas och byggas nytt på tomten. Men huset står fortfarande kvar och ägarna till hamburgerrestaurangen börjar tröttna på att inget händer.

– Jag är en ganska tålmodig person men nu börjar timglaset rinna ut så att säga. Ett av våra villkor när vi sålde till Fabo var att det skulle bli ett snabbt igångsättande av bygget. När vi stängde i september var det med uppfattningen att man skulle börja riva före jul och bygga strax efter jul, säger Henrik Zajac som driver Burger Inn tillsammans med systern Ketty Mohlin.

– Hade vi vetat det här hade vi kunnat köra vår verksamhet betydligt längre. Jag är en ganska rastlös person och van vid att ha något att göra. Nu har jag visserligen precis köpt hus och kunnat ägna mig åt det. Efter att ha stått och stekt hamburgare varje sommar i nästan trettio år ska det också bli skönt att vara ledig denna sommaren. Men jag skulle vilja komma igång och jobba med planeringen av det nya i september-oktober.

När vi pratades vid för några månader sedan nämnde du att ni funderade på att öppna något annat i en annan lokal under tiden?
– Ja, men jag är lite kluven. Det blir nog svårt att fokusera på två ställen. Burger Inn är självklart den största satsningen. Vi tänker utvidga konceptet där.

Nu ska rivningen vara på gång inom kort, men realistiskt sett kan väl ett nybygge stå klart tidigast i mitten av nästa år?
– Jo, så är det nog. Jag känner att jag haft en bra relation med Fabo och tror inte att de fört mig bakom ljuset, men att hela tidsplanen för Burger Inn varit för optimistisk. Jag vill se resultat nu, säger Henrik Zajac.

Fabos vd Christian Kylin medger att tidsplanen försenats några veckor men hävdar att det aldrig sagts någon tid för när det nya huset ska stå färdigt.
– Vi jobbar med den här frågan hela tiden. Rivningen påbörjas snart och vi kan inte spika någon tid för nybygget förrän vi har upphandlat entreprenaden av det.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här