Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Burger Inn börjar försvinna - rivningen har inletts

Sent omsider har rivningen av byggnaderna på Burger Inn-tomten inletts och påminner om att det en gång i tiden låg ett bageri där. Som drevs av vad man förr kallade ”ett rekorderligt fruntimmer”.

På den gamla skylten står det visserligen Gustaf Reinholdsons Viener-bageri. Men i själva verket var det hans hustru Matilda som styrde och ställde. Åtminstone enligt vad barnbarnen har fått berättat för sig. 
– Gustaf var min morfar och det första bageriet låg i Badhusparken. Morfar byggde det huset men sedan vet jag inte varför de flyttade över till Torggatan, säger Lotta Rosberg som bor i Falkenberg.
– Matilda Reinholdson var alltså min mormor och dog 1951 när jag var ett år så jag har inga minnen av henne. Men jag tror att hon sålde bageriet 1948 till någon som hette Lövgren och att ytterligare någon tog över efter det. Min syster Gunilla är tolv år äldre än mig och minns nog mer.
Gunilla Röjemo är 79 år i dag och bor i Sävedalen, strax utanför Göteborg. Hon minns Matilda Reinholdson som vad man på den tiden kallade ”ett rekorderligt fruntimmer”. HN återkommer med Gunillas minnen från barndomens somrar hos mormor på bageriet i Falkenberg. 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här