Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

DRABBADE. Gjuteribranden drabbade flera band hårt.

Branddrabbade musiker samlas för konsert

Band som förlorade sin ut­rustning i branden på Gjuteriet i Falkenberg går nu samman och ordnar en spelning. Intäkterna går till välgörenhet och nya instrument.

Idén kom från bandet Long Road Down som ville få till en välgörenhetskonsert och samtidigt få ett avslut och på så sätt släppa storbranden som inträffade i april förra året.
– Vi hade väldigt mycket saker i vår replokal som förstördes. Det sammanlagda värdet var på strax över 225 000 kronor i prylar. Vi har fått ut 180 000 från försäkringsbolaget, säger Johan Axelsson, trummis i Long Road Down.

– Pengarna räckte till att köpa allt som vi behöver, även om det inte blev riktigt samma kvalitet.

Arrangör till evenemanget, med namnet Club Amplified – Together we rock, är Medborgarskolans musikverksamhet som hade sina replokaler i Gjuteriet.
Flera av banden som berördes av branden i Gjuteriet kommer att spela i Tryckhallen i Falkenberg den 27 januari.

Det handlar bland annat om Long Road Down, Vatos Locos och Karpet.
– Vi bytte replokal till Gjuteriet bara fem månader före branden. Nu har vi kommit i gång och repa igen i en lokal i Varberg i stället.

Johan Axelsson säger att det var en jobbig period efter branden eftersom bandet förlorade det mesta. Instrument, inspelad musik och annat gick upp i rök.
– Vår gitarrist mådde riktigt dåligt av det och var väldigt ledsen. Han ville bara kräkas för han hade samlat på sig prylar i 30 år för att kunna spela på sitt sätt.

Läs mer: Skärpt straff för Gjuteribranden

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här