DRABBADE. Gjuteribranden drabbade flera band hårt.
DRABBADE. Gjuteribranden drabbade flera band hårt.

Branddrabbade musiker samlas för konsert

Band som förlorade sin ut­rustning i branden på Gjuteriet i Falkenberg går nu samman och ordnar en spelning. Intäkterna går till välgörenhet och nya instrument.

ANNONS
|

Idén kom från bandet Long Road Down som ville få till en välgörenhetskonsert och samtidigt få ett avslut och på så sätt släppa storbranden som inträffade i april förra året.

– Vi hade väldigt mycket saker i vår replokal som förstördes. Det sammanlagda värdet var på strax över 225 000 kronor i prylar. Vi har fått ut 180 000 från försäkringsbolaget, säger Johan Axelsson, trummis i Long Road Down.

– Pengarna räckte till att köpa allt som vi behöver, även om det inte blev riktigt samma kvalitet.

Arrangör till evenemanget, med namnet Club Amplified – Together we rock, är Medborgarskolans musikverksamhet som hade sina replokaler i Gjuteriet.

ANNONS

Flera av banden som berördes av branden i Gjuteriet kommer att spela i Tryckhallen i Falkenberg den 27 januari.

Det handlar bland annat om Long Road Down, Vatos Locos och Karpet.

– Vi bytte replokal till Gjuteriet bara fem månader före branden. Nu har vi kommit i gång och repa igen i en lokal i Varberg i stället.

Johan Axelsson säger att det var en jobbig period efter branden eftersom bandet förlorade det mesta. Instrument, inspelad musik och annat gick upp i rök.

– Vår gitarrist mådde riktigt dåligt av det och var väldigt ledsen. Han ville bara kräkas för han hade samlat på sig prylar i 30 år för att kunna spela på sitt sätt.

Läs mer: Skärpt straff för Gjuteribranden

ANNONS