Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Brand- och stölddåd mot biltvätt

Någon minut innan klockan två, natten mot söndagen, larmades polisen till en biltvätt på Smedjeholm efter samtal från ett vittne. Biltvätten hade haft inbrott, och på parkeringen utanför stod en brandskadad bil.

Förövarna hade krossat en ruta på bilen och kastat in ett brinnande föremål.

– Den händelsen är rubricerad som skadegörelse. Inga andra bilar ska ha skadats, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson, även om polisen inledningsvis fick uppgifter om att flera bilar kommit till skada.

Polisen hade dock anledning att lägga till ytterligare en rubricering i utredningen.

– Vi utreder en stöld också, säger Anna Göransson.

Förövarna hade tagit sig in i biltvätten lokaler. Väl inne hade de stulit datorer och maskiner för ett ännu okänt värde.

– Vi har gjort en brottsplatsundersökning och säkrat spår, säger Anna Göransson, men tillägger att de inte har någon misstänkt i nuläget.

Tidningen träffade ägaren på söndagen som bedrövad.

– Det är maskiner med ett stort värde som de tagit. Jag vet inte hur det ska gå med verksamheten nu, säger han som vill vara anonym.

Larm om bilbrand på Falkagård

Tidigare under natten larmades polis och räddningstjänst till Falkagård. Enligt larmuppgifterna brann det i en bil även där.

– Men där finns det ingen misstanke om brott. Det var någon som hade meckat med bilen på en parkering där, och så fattade det eld, säger Anna Göransson.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här