Branden i ett sopupplag på Magasinsgatan i Falkenberg blev en odramatisk insats för räddningstjänsten på måndagskvällen.
Branden i ett sopupplag på Magasinsgatan i Falkenberg blev en odramatisk insats för räddningstjänsten på måndagskvällen. Bild: Stefan Bennhage

Brand i sopupplag i Falkenberg

Det brann i ett sopupplag på Magasinsvägen i Falkenberg på måndagskvällen. Räddningstjänsten var på plats och hjälpte till med släckningen, men deras arbete på plats beskrivs som odramatiskt.

ANNONS
|

Det brann i ungefär en kubikmeter av sopupplaget på Magasinsvägen och var koncentrerad till ett av hörnen.

– Det är ett företag som arbetar med fragmentering av sopor och där har det fattat eld. Vi är där och hjälper dem att komma åt och släcka med vatten, sa Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad, i inledningsstadiet.

Räddningstjänsten ryckte ut till branden strax efter 19.30-tiden på måndagskvällen och väntades, enligt en första prognos från brandmännen på plats, vara kvar till 21-tiden. Enligt Stened finns det ingen spridningsrisk till byggnader eller annat i närheten. Däremot förhindrar de spridning till resten av sopupplaget.

ANNONS

Arbetet på platsen gick dock bättre än beräknat och räddningstjänsten kunde lämna redan vid klockan 20.30.

– Det gick bättre än vad vi förväntade oss och det var tämligen odramatiskt för vår del, säger Peter Stened.

ANNONS