Brand i Slättenskogen

Räddningstjänsten skickade sju brandbilar till Slättenskogen efter ett larm om en skogsbrand. Det ska nu vara lugnt på platsen.

ANNONS
|

Larmet inkom till räddningstjänsten vid 18.30-tiden på söndagskvällen, efter en observation om kraftig rök från Slättenskogen, i närheten av Esaias Tegnérs väg. Mellan 50 och 100 kvadratmeter brinner.

Räddningstjänsten skickade enligt inre befäl Mats Rydberg i väg ”en hel del resurser.” Sju enheter är just nu på plats för att släcka branden. Ytterligare enheter larmades till platsen, men har kunnat återvända till stationen igen. En enhet, det vill säga en brandbil, innebär mellan en till fem brandmän.

Enligt Mats Rydberg har brandmännen ringat in branden och säkring pågår. Hur lång tid det tar att släcka området beror på hur djupt ned glöden har letat sig.

ANNONS

Strax efter klockan 20 uppgav Rydberg att de har minimerat styrkan och skickat tillbaka flera enheter till stationen. Räddningstjänsten är kvar ett tag till för att punktsläcka på ett par ställen, men det ska nu vara lugnt på platsen.

Vid 22.30-tiden bekräftade inre befäl att räddningstjänstens släckningsarbete är avslutat och att samtliga styrkor har åkt därifrån.

Mellan 50 och 100 kvadratmeter brinner i Slättenskogen.
Mellan 50 och 100 kvadratmeter brinner i Slättenskogen. Bild: Skärmdump eniro
ANNONS