Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Brand i lokal på Falkagård

Under natten mot söndag larmades räddningstjänsten till Falkagård med anledning av en brand i en byggnad. Räddningstjänsten var på plats med åtta enheter och även ambulans, samt polis larmades till platsen.
Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand och försök till stöld.

Det var strax innan klockan 01 under natten mot söndag som larmet om en brand i en byggnad inkom till SOS Alarm. Räddningstjänsten åkte ut till platsen med åtta enheter.

– Vi fick in larmet från Securitas som var på plats i området och såg att det rykte från lokalen. Vi har brutit oss in och har kunnat konstatera att det brinner där inne, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Räddningstjänsten är på plats med totalt åtta enheter och har gått in med rökdykare för att släcka branden.

– Det är en byggnad med återvinning och tvättstuga som det brinner i och den ligger mellan boendena i området, säger Peter Karlborg.

Anmälan om mordbrand

Strax efter klockan 02 meddelade räddningstjänsten att den initiala branden var släckt sedan en stund tillbaka.

– Vi arbetar med efterkontroll och akut restvärde på plats. Det har brunnit i kontorsdelen i lokalen som innehöll en större elcentral för området och tvättstugan, säger Peter Karlborg.

Även polisen larmades till platsen och enligt Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i Väst, har man upprättat en anmälan mordbrand och försök till stöld.

– Man har sett ett brytmärke, som tyder på att någon kan ha brutit sig in. Vi kommer att spärra av platsen för att kunna genomföra en teknisk undersökning, säger Johan Josarp.

Under lördagskvällen fattade en bil eld i samma område och efter det ärendet upprättade polisen en anmälan om skadegörelse genom brand. Men enligt Johan Josarp misstänker polisen inget samband mellan bränderna i nuläget.

LÄS MER: Kyrka utsatt för stöldförsök

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här