Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Brand i fristående byggnad

Tidigt på torsdagsmorgonen larmades räddningstjänst och polis till Berguvsvägen på Falkagård där det brann i en förrådsbyggnad. Polisen har nu inlett en förundersökning om mordbrand.

Det var runt klockan 04.15 som räddningstjänsten först larmades om en brand på Berguvsvägen på Falkagård. Enligt Johan Wallin, inre befäl vid räddningstjänsten, kunde man då bara konstatera rökutveckling, men det var oklart varifrån den kom.

– Vi vet inte så mycket än, det kommer lite rökutveckling från gaveln på en garagebyggnad. Inringaren sa först att det kom från om ett soprum, sedan en publik lokal, så vi är lite frågande om vad det rör sig om, säger Wallin runt klockan 04.30.

En drygt kvart senare, klockan 04.45, meddelade räddningstjänsten att det rörde sig om en utvecklad brand i en fristående byggnad, troligtvis en tvättstuga eller förrådsrum. Totalt hade räddningstjänsten fem enheter på platsen.

– Personalen på plats kämpar på för fullt. Jag pratade alldeles nyss med räddningsledaren, de ska göra ett försök att släcka branden med de resurser som finns på platsen. De har alltså inte begärt förstärkning, sade Johan Wallin.

Misstänkt mordbrand

Vid klockan 04.55 meddelar inre befäl Wallin att branden är släckt. Man hade då konstaterat att byggnaden fungerade som förråd.

– Den är släckt och man håller nu på att tömma förrådsutrymmet. Det är en tvättstuga i anslutning men det verkar inte som det brunnit i den. Några enheter kommer att dröja sig kvar på platsen för att hålla koll, säger Johan Wallin.

Även polisen befinner sig på platsen. Enligt polisens presstalesperson Peter Adlersson finns misstankar om att branden kan vara anlagd. Polisen har därför inlett en förundersökning om mordbrand

– Vi har spärrat av platsen och under förmiddagen kommer vi att genomföra en teknisk undersökning av platsen för att se vad som kan ha hänt, säger han.

Ingen misstänkt i fallet

Vid klockan 12 på torsdagen hade polisen genomfört den tekniska undersökningen på platsen. Men vad de kommit fram till vill de i nuläget inte berätta.

– Vi håller fortfarande på att ta ett samlat grepp över vad som har hänt. Men i nuläget har vi ingen frihetsberövad eller misstänkt i ärendet, berättar Linda Larsson vid polisens krimjour.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här