Polisen Stefan Hallqvist säger att det är svårt att bevisa att bedragarna begår någon form av brott.
Polisen Stefan Hallqvist säger att det är svårt att bevisa att bedragarna begår någon form av brott.

Bröt sig in hos åldring - 20-åringar anhållna

Två 20-åringar har anhållits misstänkta för inbrottet hos en blind åldring natten till onsdagen. De kopplas nu till en lång rad händelser i Falkenberg, Halmstad och Skåne.

ANNONS
|

Klockan var 00.22 natten mot onsdag när polisen mottog det första larmet om inbrott på Sloalyckan i Falkenberg. En timme senare bröt de sig in genom en källardörr hos en blind kvinna i 90-årsåldern. De sa sig vara poliser och tog trygghetslarmet från kvinnan, sedan rotade de runt i lägenheten.

Läs också: Blind åldring väcktes av inbrottstjuvar

Efter inbrotten ska männen ha brutit sin in på Pallas, där de hade bokat rum, varpå polis kontaktades. Männen identifierades och polisen lämnande hotellet.

– Det var när ett stationsbefäl pratade om ett annat ärende som man gjorde kopplingen. Den ena mannen hade en skada på armen, säger Sverker Thorsson, förundersökningsledare på Falkenbergspolisen.

ANNONS

– Då togs ett beslut om hämtning. Och vi behövde inte gå så långt, Pallas ringde och sa att männen hade hyst in sig på Hwitan, säger Sverker Thorsson.

På onsdagens förmiddag togs männen in på polisstationen i Falkenberg. De anhölls på eftermiddagen.

Det visade sig att 20-åringarna, utöver inbrott och skadegörelse, kunde kopplas till en anmälan om stöld av solglasögon på Anderssons Optik på tisdagseftermiddagen. Vidare misstänks de för inbrott, likt det hos den blinda kvinnan i 90-årsåldern, i Halmstad. Något som skedde under natten mot tisdagen.

– Nu har vi totalt sex ärenden, sen är det en stor mängd ärenden som hanteras Skåne. Sammanlagt har nu den ena mannen 45 öppna misstankar och den andra 30 öppna misstankar. Vi har en del att göra men jag kan tänka mig att de blir häktade innan helgen, säger Sverker Thorsson.

20-åringarna misstänks för flera fall av grov stöld genom inbrott, stöld samt försök till stöld och skadegörelse i Falkenberg. De misstänks också för försök till grov stöld genom inbrott i Halmstad. Vidare är männen misstänkta för föregivande av allmän ställning eftersom de utgett sig för att vara poliser.

ANNONS