Fortfarande upprörd. Christer Stenberg tycker att han behandlas illa av styrelsen i Falkenbergs båtsällskap.
Fortfarande upprörd. Christer Stenberg tycker att han behandlas illa av styrelsen i Falkenbergs båtsällskap.

Bråk mellan båtägare och styrelse forstätter

Konflikten mellan båtägare och Falkenbergs båtsällskap pågår än. Nu har styrelsen stängt av strömmen vid bryggan.

ANNONS
|

Båtägarna Christer Stenberg och David Hoff är i konflikt med Falkenbergs båtsällskap sedan styrelsen beslutat att de inte längre får lov att ha sina båtar vid bryggan under vintern.

Som Hallands Nyheter skrev i början av november beviljar båtklubben inte längre undantag för båtar att ligga i vintertid. Det på grund av risken för slitage.

Nu har båtklubben stängt av strömmen. Det tror Christer Stenberg är ett nytt sätt att försöka köra i väg honom.

– De har redan skrämt bort de andra. Jag är ensam kvar och de tycker att de kan styra och ställa som de vill.

Stefan Jogbratt är vice ordförande i styrelsen. Enligt honom har den pågående konflikten ingenting att göra med att strömmen är avstängd. Elen har kopplats bort på grund av underhåll.

ANNONS

– Vi gör en översyn av hela elsystemet som har varit överbelastat över sommaren, säger han.

David Hoff har lyckats hittat en annan båtplats för vintern men han tycker också att styrelsens agerande är fel. Han har liksom Christer Stenberg kommit överens med den förra styrelsen att hans båt ska få ligga kvar vintertid.

– Det är förjävligt. Vill man säga upp ett avtal kan man inte göra det med sju dagars varsel. Om de i stället hade pratat med oss hade vi kunnat hjälpas åt att hitta en lösning, säger han.

Stefan Jogbratt anser däremot att alla medlemmar har fått information om vad som gäller i god tid. Beslutet togs redan i januari och meddelades på både brevledes och på medlemsmötet i våras. Han berättar också att styrelsen har låtit revisorerna tittat på hur uppsägningen har gått till och inte funnit något som tyder på att styrelsen har agerat felaktigt.

– Som medlem har man även en skyldighet att informera sig om förändringar i föreningen. Årsmötet och vårmötet är öppet för alla.

Christer Stenberg har nu blivit erbjuden en annan båtplats över vintern men har också fått veta att han inte är välkommen tillbaka i vår.

Därför tänker han inte flytta.

ANNONS

– Då är det bättre att de inleder en process för att få mig utesluten. Då får rättsväsendet avgöra vem som verkligen har rätt.

ANNONS